Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS PROMOVISAO NAJNOVIJE PROJEKTE NA SAJMU TURIZMA

TONS PROMOVISAO NAJNOVIJE PROJEKTE NA SAJMU TURIZMA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) tradicionalno na Beogradskom sajmu turizma promoviše najnovije projekte za tekuću godinu, kao i predstavnike turističke privrede i turističke potencijale Grada Novog Sada.

            S obzirom da je Novi Sad već nekoliko godina prepoznat kao POŽELJNA CITY BRAKE destinacija, na štandu TONS-a je prvog dana sajma održan veliki broj sastanaka sa predstavnicima medija, turoperatera iz zemlje i inostranstva sa kojima se planira saradnja i u narednom periodu. Veliki broj novinara, predstavnika turističkih agencija, saradnika i prijatelja su na vrlo moderno opremljenom prostoru dogovarali nove projekte za tekuću godinu, i usput uživali u promociji koju su OPENS i TONS pripremili za svoje posetioce.
            U petak, 22.02.2019. godine, Omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope - OPENS“ zajedno sa TONS-om i sa gradom Novim Sadom, organizovali su otvaranje i proslavu za domaće i strane zvaničnike u kući Kralja Petra I u Beogradu povodom godine u kojoj je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope. Tom prilikom veliki broj ambasadora se upoznao sa turističkim i omladinskim potencijalima grada. Tokom svečanosti svim prisutnima se obratio predsednik Skupštine Grada Novog Sada, gospodin Zdravko Jelušić, i koordinator Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, gospodin Vukašin Grozdanović.
            Drugog dana sajma, na štandu TONS-a pred velikim brojem domaćih i regionalnih predstavnika medijskih kuća, predstavljeni su prošlogodišnji rezultati i rekordi o prometu turista, kao i brojni planovi za 2019. godinu, kada je reč o radu TONS-a.
            Direktor TO Grada Novog Sada, Branislav Knežević, najpre je podsetio da smo prošlu godinu završili sa rekordnim brojem ostvarenih noćenja domaćih i stranih turista, koji je iznosio 452.702 noćenja, što je rast u odnosu na 2017. godinu, za čak 23,2% više i istakao da prema prvim podacima o prilivu boravišne takse za januar ove godine, Novi Sad beleži rast noćenja domaćih i istranih turista.
            Takođe, naveo je da je ove godine u planu da se pokrene nekoliko kampanja na društvenim mrežama sa ciljem obaveštavanja što većeg broja korisnika društvenih mreža, naročito Facebook i Instagram, o dešavanjima u gradu, kao i o turističkim atrakcijama grada i okoline. Činjenica da je tokom 2018. godine na navedenim društvenim mrežama preko 6.500.000 miliona korisnika dobilo informaciju sa TONS-ovih naloga o turističkim potencijlima grada, samo je dodatno uticalo na odluku da i ove godine nastavi sa brojnim kampanjama na društvenim mrežama. Posebno je ukazao na kampanju koja će biti pokrenuta sa Lonely Planet (vodećim magazinom i vodičem u svetu, koji je inače proglasio Novi Sad za poželjnu destinaciju za posetiti u 2019. godini).
            TONS će i u ovoj godini nastaviti da dovodi veliki broj novinara, blogera i turoperatora sa ciljem promocije grada u štampanim i elektronskim medijima, kao i saradnju sa blogerima koji imaju veliki uticaj na mlađu populaciju.
            Najavljena je i brošura koja će za cilj imati da promoviše kulturnu turističku ponudu, a sa namerom da se u susret 2021. godini obaveste predstavnici turističke privrede iz inostranstva o potencijalima grada, kada će inače Novi Sad biti i prvi grad - Kulturna prestonica Evrope koji nije u sastavu EU.
            Podizanjem novog i reorganizovanog sajta, koji će imati nove mogućnosti za pretraživanje turističkih potencijala grada, naročito kada je reč o ponudi za mlade, seniore, decu, porodice, kao i nove i skrivene delove Novog Sada, očekuje se još veći broj posetilaca ka web sajtu www.novisad.travel, koji beleži veliki broj poseta na dnevnom, mesečnom i godišnjem nivou, posetama iz Srbije, ali i sve većem broju posetilaca sajta iz Kine i drugih zemlja Evrope, SAD-a i Australije.
            Direktor Knežević je najavio i početak realizacije programa razgledanja Novog Sada sa Dunava, što će biti novina od ove godine u turističkoj ponudi grada.
            Svim prisutnim novinarima je na kraju konferencije uručen novi primerak brošure pod nazivom „Novi Sad za početnike“ kojim se promoviše turistička ponuda grada i okoline. Brošura je rađena na potpuno nov način vrlo atraktivno i verno oslikava potencijale grada, a upotpunjen je novim tekstovima, ilustracijama, mapom. Brošura je urađena na srpskom i na engleskom jeziku.
            Koordinator Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, Vukašin Grozdanović najavio je brojne programe za mlade, kao i konferencije, skupove koji će okupljati mlade iz celog sveta, sa ciljem umrežavanja, ali i pozicioniranja Novog Sada kao regionalnog centra mladih.
            - Samo tokom prošle godine više od 80.00 mladih ljudi iz čitave Evrope učestvovalo je na našim programima. Ove godine cilj nam je da dođemo do brojke od pola miliona mladih koji će proći kroz Novi Sad. Želimo da pokažemo da kada se sistematski, planski i kontinuirano radi sa mladima, na svakom polju, pa kada se kreiraju programi namenjeni prvenstveno mladima, kao što je primera radi OPENS Youth Fair, rezultati, a time i veći broj mladih, itekako dolaze - istakao je Grozdanović.
            Ovogodišnja manifestacija OPENS YOUTH FAIR, održaće se 02. i 03. jula i imaće veliki broj novina, naročito u polju interakcije i mogućnosti da publika uživa i u umetničkim i interaktivnim procesima koji će se odvijati u ova dva dana u centru Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com