Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO BAČKOM MONOŠTORU PRIZNANJE ZA NAJBOLJI TURISTIČKI PROGRAM

BAČKOM MONOŠTORU PRIZNANJE ZA NAJBOLJI TURISTIČKI PROGRAM

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, najvećoj manifestaciji ovog tipa u Srbiji, svečano je uručeno priznanje Udruženju građana „Podunav“ iz Bačkog Monoštora, za petodnevni program idealnog odmora u Srbiji.

            Konkurs pod nazivom „5 idealnih dana za odmor u Srbiji“ raspisalo je i osmislilo, uredništvo “Serbian Adventures”-a, jedinstvenog portala za promociju i online rezervisanje izleta i putovanja po Srbiji. Cilj konkursa je bio kreiranje zanimljivih turističkih programa koji bi na atraktivan način predstavili doživljaj na destinaciji, lokalne atrakcije, kulturu, običaje, gastronomiju i različite aktivnosti na destinacijama u Srbiji. Ovako obogaćena turistička ponuda Srbije, sa programima koji će biti lako dostupni za pretragu i online rezervisanje doprineće povećanju broja turista na destinacijama u Srbiji, a samim tim i prihodi od turizma.
            UG „Podunav” je za ovu priliku konkurisalo sa programom „Aktivni odmor u evropskom Amazonu: vodom, šumom i kaldrmom”, koji uključuje aktivnosti tokom šest dana, sa pet noćenja u seoskim domaćinstvima. Program podrazumeva upoznavanje lokalnog kulturnog nasleđa kroz interakciju sa zanatlijama koji se bave tradicionalnim zanatima, vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, etno-kuća, u Bačkom Monoštoru, kao i posete UNESCO Rezervatu Biosfere “Bačko Podunavlje”, i to biciklom, peške, konjskom zapregom, vožnjom čamcima.
Pored toga, u program su uključeni i izlet u Bezdan, Sombor i Apatin, sa upoznavanjem znamenitosti ovih mesta. Posebno zanimljiva je činjenica da se kroz ovaj program turisti upoznaju sa kulturnim nasleđem i bogatstvom ovoga kraja, kroz tradiciju Šokaca, Bunjevaca, Roma, Srba, Mađara i Nemaca, kulturnim znamenitostima Sombora i Apatina i prirodnim bogatstvima šuma i voda našeg dela Podunavlja. Program je namenjen ljubiteljima prirode i avanturistima, kako porodicama sa decom, grupama mladih, tako i seniorskim grupama i organizacijama koje žele da provedu aktivan odmor u Srbiji - Vojvodini.
            Komisija je dodelila priznanje ovom programu za najbolji program kroz kojim se predstavljaju multikulturalnost i prirodna baština, a nagradu na Sajmu, u petak 22. februara, je svečano preuzela Turistička organizacija Grada Sombora.

Tekst: Čedomir Milojević,
www.radiodunav.com
Fotografije: Ilija Ramić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com