Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TATJANA PALKOVAČ: VRŠAC BOGATIJI ZA NOVE VODENE SADRŽAJE I SMEŠTAJNE KAPACITETE

TATJANA PALKOVAČ: VRŠAC BOGATIJI ZA NOVE VODENE SADRŽAJE I SMEŠTAJNE KAPACITETE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

            Pored do sada manje promovisanih vodenih sadržaja, gradskog bazena, vršačkog jezera, aqua parka u motelu „Vetrenjača“, kao i wellness&spa programa hotela „Villa breg“, Turistička organizacija Vršac je na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, fokus svog nastupa usmerila i na ponudu smeštajnih kapaciteta u ovom gradu.

            U četvrtak, 21. februara na štandu TO Vršac predstavljena je „Srbija“, hotel sa tri zvezdice, iako usluge u nekim segmentima prevazilaze ovu kategorizaciju. Hotel raspolaže sa 70 soba i 8 apartmana, situiran je u samom centru grada, što ga čini logičnim izborom za goste koji u Vršac dolaze radi posla.
U petak, drugog dana, predstavljen je renoviran Hotel „Villa Breg“, na obroncima Vršačkih planina, koji rafiniranim enterijerom i vrhunskom uslugom ispunjava očekivanja svakog gosta. Posebno kada su u pitanju wellness&spa sadržaji, proširen zatvoreni i sa pogledom na grad, otvoren bazen.
Prvi dan vikenda bio je rezervisan za motel „Vetrenjača“, sa 70 ležaja, kongresnom salom i vinskim podrumom, u čijem sastavu se nalazi i aqua park; poslednjeg dana predstavljeno je končište „Stari mlin“ poznato po restoranu sa specijalitetima domaće kuhinje.
            - TO Vršac je više od 10 godina prisutan na Sajmu turizma u Beogradu gde promoviše svoje turistički potencijale. Obično smo teme nastupa vezali za vino i manifestacije. Ove godine želeli smo da prikažemo malo drugačiji Vršac, stavljajući akcenat na vodene sadržaje u gradu. Vršačko jezero na samom obodu grada, za koje neki tvrde da je ostatak Panonskog mora, dugo je bilo jedino kupalište u gradu pod Kulom. Prošle godine otvoren je olimpijski bazen koji u sklopu gradskog jezgra čini lepu celinu i posebno porodicama sa decom može biti interesantan predlog gde provesti savršen vikend, ili čak mini odmor - objašnjava direktorica TO Vršac, gospođa Tatjana Palkovač, posebno ističući mogućnosti obnovljenog wellness&spa centra u Hotelu „Villa Breg“, koji pored bazena, hidromasažnih kada, finske saune, parnog kupatila, prostorije za relaksaciju, teretane i dr. nudi bogat izbor tretmana lica i tela, masaža..., koje poslovan, savremen gost želi sebi da priušti.
            Ono što Vršac jeste, jeste grad vina. Svima je poznata lepota Vršačkih planina, ali za grad i njegov razvoj važni su i novi sadržaji koji oblikuju, upotpunjuju i oplemenjuju turističku ponudu.
            - Našu turističku ponudu vezali smo za letnju turističku sezonu, pa su vodeni sadržaji došli u prvi plan. Odmarajući se na Gradskom bazenu, jezeru, u aqua parku i sl., turiste će sigurno privući i brojni vinski podrumi, staro gradsko jezgro, vinsko selo Gudurica, Vršačka kula, Deliblatska peščara. Turistički Vršac svakom gostu može da ponudi tri do četiri dana atraktivnog boravka. Oni mlađi mogu da uživaju u ekstremnim sportovima na Vršakom bregu, oni nešto stariji u arhitekturi ove stare razvijene građanske sredine bogate kulturno-istorijskom građom.
            Smeštaj, koji je poslednjih godina zbog sve većeg priliva gostiju, pre svega iz Rumunije u Dane berbe grožđa, za turističke radnike predstavljao je veliki problem, za neki period je rešen. Osim hotelskih kapaciteta, po rečima direktorice, sve je veći broj privatnog smeštaja, odnosno domaćina koji su u ovoj vrsti delatnosti prepoznali mogućnost da zarade. Sve su češći primeri prilagođavanja viška prostora za potrebe izdavanja, i obezbeđivanje potrebnog komfora, pre svega kupatila za svaku sobu i čajne kuhinje, u cilju zadovoljavanja zahteva današnjih gostiju.
            Osim najveće gradske manifestacije - Dana berbe grožđa (19. - 22. septembra), kalendar dešavanja u gradu i njegovoj okolini beleži još dva vinska druženja. Manifestacija mladih vina, održana je u vinskom selu Gudurici 24. februara. Pred nama je XIV VinoFest, zakazan za 22. i 23. mart. Ove tri vinske manifestacije samo govore u prilog da je Vršac s pravom promovisan za prvi i jedini vinski grad u Srbiji.
            - Nadamo se da je ponuda koju je TO Vršac predstavio na ovom Sajmu turizma zainteresovala mnoge da planiraju da neke dane provedu  u Vršcu - zaključila je gospođa Palkovač, dodavši da je udaljenost Vršca i Beograda, našeg najvećeg emitivnog tržišta, samo sat vremena automobilom, uspostavljanjem železničkog prevoza smanjena, pre svega cenom povratne karte od samo 500 dinara, i da će pored vina, gastronomije, manifestacija ovo biti još jedan momenat da se turisti odluče da posete ovu banatsku varoš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com