Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine učesnik festivala gastronomije Kuhinje sveta u Beogradu

Privredna komora Vojvodine učesnik festivala gastronomije Kuhinje sveta u Beogradu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Festival „Kuhinje sveta“, jedinstveni međunarodni festival gastronomije, biće održan 09. i 10. marta 2019. godine u Kombank dvorani u Beogradu, gde će se okupiti više od 50 samostalnih izlagača iz celog sveta - gradovi, udruženja, mali i veliki proizvođači hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane.

            U organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), prvog dana festivala, u subotu 9. marta 2019. godine, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak i prof. dr Branislav Vlahović sa Departmana za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, održaće predavanje „Savremeni trendovi u proizvodnji vina - kako do inostranog tržišta?“.
            Na festivalu će se, preko ambasada ili proizvođača hrane, predstaviti nacionalne kuhinje Austrije, Grčke, Egipta, Irana, Makedonije, Pakistana, Palestine, Srbije, Švedske i drugih zemalja sveta. Ulaz je besplatan, a kako je festival prodajnog karaktera, posetioci će moći da kupe ulja, začine, vina, rakije, masline, organske proizvode, grčki feta sir, slatkiše, džemove, šampinjone u vinu, namaze, sokove, guščju paštetu, proizvode od prepeličijih jaja, med sa zlatnim česticama, voćem i biljnim dodacima. Na festivalu će moći da se kupe i aparati, oprema i kuhinjski elementi za pripremu i serviranje hrane.
            Prvog dana festivala biće održano još jedno predavanje, organizovano uz podršku Privredne komore Srbije i Evropske mreže preduzetnika, gde će privrednici imati prilike da čuju kako da konkurišu za fondove Evropske unije, kako da se povežu sa stranim partnerima, ali i još mnogo toga od rukovodioca centra za EU integracije Privredne komore Srbije Marka Kovačevića.
            Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji.
            Detaljnije informacije pogledajte na: http://kuhinjesveta.com/ F: @kuhinjesveta.
Kontakt osoba za medije: Danijela Pantić Conić, mejl adresa: office@kuhinjesveta, mob: 064 161 01 90.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com