Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE STUDIJSKI PROGRAM EKOLOGIJA NA FIMEKU

STUDIJSKI PROGRAM EKOLOGIJA NA FIMEKU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Od 7. do 9. marta 2019.godine na Novosadskom sajmu biće održan 14. Sajam obrazovanja "Putokazi", čiji je cilj promocija obrazovanja i afirmacija doživotnog obrazovanja uz predstavljanje oko 500 obrazovnih profila. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) će se na ovoj sajamskoj manifestaciji predstaviti sve svoje studijske programe na zajedničkom štandu sa Pravnim fakultetom za privredu i pravosuđe i Farmaceutskim fakultetom iz Novog Sada.

Jedan od njih je i Studijski program Ekologija, na Departmanu za ekologiju FIMEK-a sve interesantniji mladima jer im daje potpuno obrazovanje i mogućnost zapošljavanja u ovoj sve aktuelnoj oblasti života i rada u kojoj se očekuje da će tek biti mnogo posla za stručnjake ovog profila.Program Ekologija je akreditovan na sva tri nivoa studija - osnovnim akademskim, master akademskim i doktorskim studijama.
            Studijski program Ekologija koncipiran je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Bolonjskom deklaracijom. Njegov prevashodni cilj je pružanje sadržajnog i kvalitetnog obrazovanja, kao i formiranje i osposobljavanje mladih stručnjaka za uspešno delovanje i rešavanje problema u oblasti ekologije.
            Studijski program Ekologija studentima pruža sva neophodna znanja potrebna za obavljanje najrazličitijih poslova koji zahtevaju znanje iz oblasti ekologije. Savladavanjem ovog studijskog programa studenti postaju osposobljeni za obavljanje poslova u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, odnosno postaju osposobljeni da daju odgovor na sva pitanja i sve probleme u ovoj oblasti.
            Nakon završetka ovog studijskog programa studenti imaju mogućnost zapošljavanja kako u laboratorijama i agencijama koje se bave ekologijom i kontrolom kvaliteta životne sredine, tako i u inspekcijama, državnim agencijama, konsultantskim firmama iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, nevladinom sektoru za zaštitu životne sredine i edukaciju stanovništva, industriji i slično.
            Osnovne akademske studije traju 4 godine i nose 240 ESPB bodova. Završetkom studijskog programa Ekologija student stiče zvanje DIPLOMIRANI EKOLOG.
            Po završetku ovih studija student može nastaviti master studije u trajanju od jedne godine,
            Nastava se ostvaruje u malim grupama i mentorskom radu, kroz uspostavljanje neposrednog kontakta student-profesor. Naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenta, timski rad, sticanje praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanje stručnjaka iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.
            Kompletnu informaciju o Nastavnom planu studijskog programa Ekologija - Osnovne akademske studije, možete da pogledate na: http://www.fimek.edu.rs/sr/studije-2014-15/osnovne-akademske-studije/ekologija.html?fbclid=IwAR0grJOyrhNF4Fx1-7ka0xzliyj63Pfx3MM0dOlkMK0U0artJBimwwJGfZ0

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com