Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srbija u fokusu na britanskom SKY TV kanalu i u najpoznatijim britanskim medijima

Srbija u fokusu na britanskom SKY TV kanalu i u najpoznatijim britanskim medijima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija Srbije (TOS) u sklopu svojih aktivnosti na promociji Srbije kao turističke destinacije u maju 2018. organizovala je u saradnji sa producentskom kućom Globetrotter iz Velike Britanije snimanje serijala putopisnih emisija o turizmu Srbije.

            Serijal od šest jednočasovnih epizoda pod nazivom „Serbia Old and New“ emitovan je na britanskom SKY kanalu svakog petka u razdoblju od 18. januara do kraja februara ove godine, uz reprizne termine svake subote i nedelje u istom periodu.
            Serijal o turističkoj ponudi Srbije prikazuje celokupnu turističku ponudu, od Subotice do Đavolje Varoši, od Gamzigrada do Drine, a u realizaciji su bile uključene lokalne turističke organizacije širom naše zemlje.
            Kroz serijal su promovisani kratki odmori u gradovima, aktivan odmor u prirodi, bogato kulturno i istorijsko nasleđe, gastronomija, vinski turizam i festivali.
            Dve epizode o Beogradu, jedna o Novom Sadu i Zlatiboru kao i dve epizode posvećene kulturnim i prirodnim atrakcijama širom zemlje, gradu Nišu i okolini prikazale su našu zemlju kao atraktivnu i posebnu turističku destinaciju. Film o festivalu Exit u Novom Sadu, snimljen je u trajanju od 24 minuta  te će biti emitovan u toku 2019.
            Istovremeno, od početka godine, kao rezultat ranijih studijskih poseta britanskih novinara Srbiji u organizaciji TOS-a, izašle su objave u najpoznatijim britanskim medijima kao što su Travel Weekly i Rough Guides, ali i izuzetno afirmitativni članak na dve strane u veoma čitanom dnevnom listu The Sun pod naslovom Belgrade is Laidback City of Culture and Class - Bohemian Rapsody.
            U 2018. godini turisti iz Velike Britanije su ostvarili skoro 80.000 noćenja u Srbiji, što je bio rast od 7% u odnosu na prethodnu godinu, dok već u januaru ove godine broj noćenja Britanaca raste za više od 16%.

Olga Baletić, PR
Turistička organizacija Srbije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com