Fri10302020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA SALVAMANA - VODNJANSKO EKSTRA DEVIČANSKO ULJE, NA STOLOVIMA ŠIROM SRBIJE

SALVAMANA - VODNJANSKO EKSTRA DEVIČANSKO ULJE, NA STOLOVIMA ŠIROM SRBIJE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Macan iz Vodnjana, utemeljeno je pre 10 godina na porodičnoj proizvodnji ekstra devičanskog maslinovog ulja dužeg od 50-tak godina. Osnivači su mladi supružnici Samanta i Filip Macan, koji su zaslužni za celokupni izgled i brend „Salvamane“.

            Naziv brenda „Salvamana“ preuzet je od antičkog imena - toponima dela Grada Vodnjana, gde se nalaze predivni i prostrani maslinici ovog gospodarstva, koji bi u svojoj srži značio „ruke spasenja“, a čije je bogatstvo utemeljeno na proizvodnji i blagodetima Premium Ekstra Devičanskog maslinovog ulja. Kvalitet ovog ulja daleko je prepoznat mnogim ljubiteljima i stručnjacima.
            Ovo malo poljoprivredno gospodarstvo prostire se na oko 4 hetara, te raspolaže sa oko 750 stabala maslina, od kojih dio čine stari nasadi od preko sto godina, deo nasada maslina od 15 do 30 godina, te mladi nasadi od oko 10 godina. Gospodarstvo poseduje 5 sorti maslina, od kojih su Vodnjanska Buža, Istarska Bjelica i Karbonaca domaće tradicionalne sorte, te Leccino i Pendolino preuzete Talijanske sorte. Upravo iz tih 5 krasotica nastaje Premium brend „Salvamana“ ekstra devičanskog maslinovog ulja.
            Ono što ovaj maslinarski par ističe je to da se ovo gospodarstvo temelji na vrhunskom kvalitetu maslinovog ulja, a ne na kvantitetu, ulje se plasira u tamnim bocama veličine 0,25l, 0,50l, 0,75l  1l, te su količine svih ograničene. Najveća nagrada njihovog rada su upravo rasprodane količine i potražnja za bočicom više.
            - Radosni smo i što nam se pomalo u našim maslinicima pridružuju i naši sinovi, koji obožavaju trčkarati kroz maslinike, brati masline i kako bi Istrijani rekli „točati“ maslinovo ulje. Upravo zbog njih naš trud, volja i ljubav koju ulažemo u proizvodnju naše „Salvamane“ nije uzaludna i možda će upravo netko od njih krenuti našim stopama, preuzeti ovo gospodarstvo i postati vrhunski maslinar - izjavili su Samanta i Filip.
            Ovo gospodarstvo prisutno je na mnogim sajmovima, između ostalog i na Novosadskom sajmu poljoprivrede, i njihov plasman na tržištu Srbije i šire svakodnevno raste, pa zato obitelj Macan ponosno može reći da je „Salvamana“ kao Vodnjansko vrhunsko ekstra devičansko maslinovo ulje, postala prisutna na mnogim stolovima šrom Srbije i deo naših porodica.
            Vodnjan je, iako mala, izrazito bogata maslinarska regija na jugozapadnom delu Istre, čije su podneblje, nadmorska visina od 120 m, te mikroklimatski i geografski uslovi, idealni za rast raznih sorti maslina te proizvodnju vrhunskih ulja, što su prepoznali kako domaći stanovnici, tako i turisti koji im se godinama vraćaju, posjećuju i koriste ekstra devičansko maslinovo ulje. Jedna od izuzetno međunarodno prepoznatih manifestacija ovog područja su i „Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu“ koji svake godine sve više šire svoju manifestacijsku notu i prepoznatljivost u regiji i svetu.
            Slobodno možemo reći da je Vodnjan, u svim maslinarskim segmentima, od proizvodnje, brendiranja, pa sve do prodaje maslinovog ulja, Centar maslinarstva i Grad lider vrhunskog maslinovog ulja, koja sa svojom kvalitetom spadaju u najkvalitetnija ekstra devičanska maslinova ulja na svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar