Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA NAJVEĆOJ TURISTIČKOJ BERZI U BERLINU

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA NAJVEĆOJ TURISTIČKOJ BERZI U BERLINU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine je predstavila svoju bogatu turističku ponudu na Internacionalnom sajmu turizma „ITB“ koji je održan u periodu od 06.03 - 10.03.2019. godine u Berlinu. Najveća turistička berza gde se susreće svetska turistička privreda okupila je ove godine preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja sa 5 kontinenata.

            Na štandu Turistička organizacija Srbije posebnu celinu su imale Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacije grada Sombora, Turistička organizacija grada Sremske Mitrovice, Turistička organizacija grada Subotice, čije su učešće finansirale Pokrajinska Vlada i Razvojna agencija Vojvodine.
            Pored predstavnika iz Vojvodine turističku ponudu Srbije  brojnim posetiocima, turoperatorima  medijima prezentovali su Turistička organizacija Beograda, Niša, Zlatibora kao i mnogobrojne turističke agencije i hotelski lanci.
            Učešće na turističkoj berzi u Berlinu ima veliki značaj za unapređenje turizma u AP Vojvodini s obzirom da je u protekoj godini došlo do velikog porasta broja posetilaca iz Nemačke. Naime, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku Vojvodinu je u 2018. godini posetilo 15. 528 posetilaca iz Nemačke što je za 14,3% više u odnosu na 2017. godinu. Što se tiče noćenja nemačkih posetilaca taj broj je iznosio  za isti period 33. 531, što je za 14% više u odnosu na prethodnu godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com