Thu01212021

Poslednja izmena:09:56:18 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Okrugli sto Zdrava životna sredina - Zdrava poljoprivredna proizvodnja na Educonsu

Okrugli sto Zdrava životna sredina - Zdrava poljoprivredna proizvodnja na Educonsu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Okrugli sto koji kao temu ima uticaj poljoprivrede na životnu sredinu i ima za cilj da, kroz savetodavstvo, edukaciju i konsultacije sa stručnim licima, pomogne poljoprivrednim proizvođačima da usaglase svoje aktivnosti sa strogim standardima u oblasti zaštite životne sredine, održaće se na Fakultetu zaštite životne sredine Univerziteta Educons, Vojvode Putnika 87 u Sremskoj Kamenici, u petak 22. marta sa početkom u 10:00 sati u Svečanoj sali Univerziteta. Organizacija okruglog stola proističe iz realizacije Projekta: "Uticaj dobre poljoprivredne prakse na zaštitu životne sredine u pograničnom području".

Okrugli sto organizuju Univerzitet Educons, Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Obrtničko industrijska škola Županja i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, partneri na projektu “Implementation of cross border joint action toward environmental protection in agriculture” (IMPACT-ENVI).
            Cilj okruglog stola je informisanje, savetovanje, edukacija zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača o rezultatima IMPACT-ENVI Projekta i uticajima emisije nitrata i pesticida iz poljoprivredne proizvodnje na životnu sredinu, kao i povezivanje svih učesnika/korisnika poljoprivredne proizvodnje, od proizvođača, stručnjaka, potrošača i javnosti uopšte. To je prilika za postavljenje konkretnih pitanja i za razmenu iskustava i sticanje novih znanja, te će aktivno učešće uzeti predstavnici državnih institucija, poljoprivredne stručne službe, naučnih instituta, kao i predstavnici medija.
            Pozdravnu reč i moderiranje okruglog stola  imaće prof. dr Mira Pucarević, dekan Fakulteta zaštite životne sredine Univerziteta Edukons, nakon čega će se obratiti predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, Poljoprivredne Savetodavne i stručne službe Srbije, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS Seme i prof. dr Ljubinko Jovanović, dekan Fakulteta ekološke poljoprivrede, Univerzitet Edukons.
Nakon njhovih izlaganja, programom je predviđena diskusija na ovu temu.

Željka Jeličić Marinković
Univerzitet Educons

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar