Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Projekat Kultura na dlanu počinje u Svilari u ponedeljak

Projekat Kultura na dlanu počinje u Svilari u ponedeljak

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Izložba fotografija „Kultura na dlanu“ je događaj u okviru projekta „Kultura na dlanu” (https://www.palmculture.eu) broj HUSRB/1602/31/0026 iz programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske (IPA CBC Hungary Serbia Programme), koji je integralni deo projekta Evropske unije: Novi Sad - evropska prestonica kulture.

            Projektom je izrađena Studija o kulturnom i istorijskom nasleđu Novog Sada i aglomeracije u cilju približavanja kulturnog nasleđa Novog Sada posetiocima, turistima, kao i samim građanima Novog Sada i aglomeracije. Pored teksta, 100 objekata opisanih u Studiji prati i 418 autorskih fotografija, od kojih će na desetine biti prikazano na ovoj izložbi.
            Izložbu će otvoriti prof. dr Milica Pavkov-Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu i prof. dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijertsvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Na otvaranju će nastupiti flautista Konstantin Crnjanski, koji je osvojio pet prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima, među kojima i titulu laureata u juniorskoj kategoriji na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko”. Mesto i vreme: ponedeljak, 18. mart u 19 h, Kulturna stanica "Svilara", Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad.
            Dva dana kasnije, tačnije u sredu, 20. marta u 14h, u prostorijama EPK 2021, Novi Sad, biće održana Panel diskusija "Kulturno nasleđe u održivom turizmu Novog Sada" takođe u okviru ovog projekta.
            U ponedeljak, 25. marta u 17 h, u Kulturnoj stanici "Svilara", Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad, na programu je treći po redu događaj u okviru projekta „Kultura na dlanu” iz programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, koji je integralni deo projekta Evropske unije: Novi Sad - evropska prestonica kulture: Muzičko-scensko uprizorenje života i dela Pala Abrahama pod nazivom “Neobuzdani Sklad”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com