Sat06062020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Svečana premijera filma Balkanska međa u Areni Cineplex i Promenadi

Svečana premijera filma Balkanska međa u Areni Cineplex i Promenadi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            U sredu, 20. marta u  20 časova u Areni Cineplex, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, biće održana novosadska premijera novog blokbastera Miloša Bikovića,  „Balkanska međa“. Ekipa filma će proći crvenim tepihom Arene Cineplex u 19:50h.

Pola sata kasnije (20:30h) u bioskopu Cineplexx Promenada, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, biće održana svečana premijera novog blokbastera Miloša Bikovića,  „Balkanska međa“. Glumci i autori filma će se pokloniti publici nakon projekcije posle koje će biti upriličeno kratko druženje sa njima. Karte su u prodaji na blagajnama Arene Cineplex i Cineplexx Promenade.
            Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“ -akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Ova 24 časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.
            Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.
            Pored Bikovića i Radonjića, u “Balkanskoj međi” gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.
LINK ZA ZVANIČAN TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=0IEGJMtIx_c&feature=youtu.be. CINEPLEXX

Panonija d.o.o.
Jelena Galetin – Žakić
Marketing and PR Manager, Novi Sad

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar