Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu

Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) Branislav Mamić i viši savetnik za oblast turizma u PKV Dragica Samardžić, učestvovali su 15. i 16. marta 2019. godine na 8. Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu, gde se, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (TOV) predstavila turistička privreda Vojvodine. Sajam je svečano otvorio Gari Kapeli, ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, koji je i obišao štand TOV.

            U okviru zajedničkog nastupa na štandu TOV,  predstavili su se PKV, Novosadski sajam, OPENS 2019, Turistička organizacija Stara Pazova, Turistička organizacija  Sombor, Turistička organizacija Pančevo, Turistička organizacija Subotica i Turistička organizacija Bečej. Tom prilikom, štand TOV  posetila je  NJ.E. Mira Nikolić, Ambasador  Republike Srbije u Zagrebu u Republici Hrvatskoj. Na Sajmu su samostalno nastupali i Turistička organizacija Grada Novog Sada i hotel „Šeraton“ iz Novog Sada.
            Najveće interesovanje posetilaca izazvala je ponuda vinskog i salašarskog turizma, aktivni odmor kao posete gradovima - Novom Sadu, Somboru, Subotici te Fruškoj gori.       Prethodne godine zabeležen je porast, u odnosu na 2017. godinu, od 15,6 odsto u broju realizovanih noćenja turista iz Hrvatske i porast od 12,5 odsto u broju ostvarenih dolazaka, u našoj zemlji.
            Delegacija PKV, u okviru posete Sajmu, susrela se sa poslovnim partnerima iz Hrvatske, Makedonije, Austrije i Slovenije sa kojima je održala nekoliko sastanaka na temu daljeg unapređenja saradnje.
            Ovaj sajam je prvi put održan 2012. godine i do sada je na njemu nastupilo preko 500 izlagača iz 34 zemlje sveta, dok je na ovogodišnjem nastupilo preko 200 izlagača iz 21 zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com