Thu02252021

Poslednja izmena:10:33:58 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu

Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) Branislav Mamić i viši savetnik za oblast turizma u PKV Dragica Samardžić, učestvovali su 15. i 16. marta 2019. godine na 8. Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu, gde se, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (TOV) predstavila turistička privreda Vojvodine. Sajam je svečano otvorio Gari Kapeli, ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, koji je i obišao štand TOV.

            U okviru zajedničkog nastupa na štandu TOV,  predstavili su se PKV, Novosadski sajam, OPENS 2019, Turistička organizacija Stara Pazova, Turistička organizacija  Sombor, Turistička organizacija Pančevo, Turistička organizacija Subotica i Turistička organizacija Bečej. Tom prilikom, štand TOV  posetila je  NJ.E. Mira Nikolić, Ambasador  Republike Srbije u Zagrebu u Republici Hrvatskoj. Na Sajmu su samostalno nastupali i Turistička organizacija Grada Novog Sada i hotel „Šeraton“ iz Novog Sada.
            Najveće interesovanje posetilaca izazvala je ponuda vinskog i salašarskog turizma, aktivni odmor kao posete gradovima - Novom Sadu, Somboru, Subotici te Fruškoj gori.       Prethodne godine zabeležen je porast, u odnosu na 2017. godinu, od 15,6 odsto u broju realizovanih noćenja turista iz Hrvatske i porast od 12,5 odsto u broju ostvarenih dolazaka, u našoj zemlji.
            Delegacija PKV, u okviru posete Sajmu, susrela se sa poslovnim partnerima iz Hrvatske, Makedonije, Austrije i Slovenije sa kojima je održala nekoliko sastanaka na temu daljeg unapređenja saradnje.
            Ovaj sajam je prvi put održan 2012. godine i do sada je na njemu nastupilo preko 500 izlagača iz 34 zemlje sveta, dok je na ovogodišnjem nastupilo preko 200 izlagača iz 21 zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar