Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti u Merkuru

Nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti u Merkuru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Specijalna bolnica “Merkur” u periodu od 15. do 17. marta 2019. godine, bila je domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu “Šećerna bolest 2019: Nova saznanja i nove preporuke!”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održali su predavanja koja su istakla najnovija saznanja o dijabetesu. Ovom skupu, prisustvovalo je preko 200 učesnika. izabranih lekara, internistia, specijalistia endokrinologije…

            Cilj simpozijuma je da se dijabetes kao oboljenje sagleda na jedan multidisciplinaran i sveobuhvatan način, kao i prezentovanje najnovijih trendova kada je terapija ove bolesti u pitanju. Na skupu se kao glavni predavač pojavio akademik prof dr Nebojša M. Lalić, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i eminentni stručnjaci iz drugih centara.
            Tim lekara Merkura, kao Nacionalnog edukacionog centra za dijabetes i vodeće ustanove kada je ova bolest u pitanju, uzeli su aktivno učešće u predavanja na teme edukacije, prevencije i terapije dijabetesa.
            Značajna stavka po kojoj se Merkur razlikuje od ostalih RH centara jeste lečenje šečerne bolesti. Naime od 1976. godine u Merkuru postoji endokrinološko odeljenje za obolele od šečerne bolesti. Kroz sve ove godine posebna pažnja je pridavana usavršavanju medicinskog kadra i stvoren je jedan veliki multidisciplinarni tim lekara, sestara, terapeuta, koji su i snaga Merkura. Zahvaljujući tome 2008. godine od strane Fonda Merkur je prepoznat kao ustanova koja može da bude centar za edukaciju obolelih od šećerne bolesti, a u cilju prevencije komplikacija. Tako da svi pacijenti koji su stariji od 18 godina i na insulinskoj su terapiji mogu jednom u 4 godine, 10 dana o troški Fonda da budu u Merkuru na programu edukacije.
            Održavanje Nacionalnog simpozijuma podržali su Novonordisk, Sanofi, Swiss Nature, Adoc, Astra Zeneca, In Pharm i Hemofarm i Salvus International.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com