Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Mali jubilej revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE

Mali jubilej revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE

  • PDF

            Novi, 20 broj revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE na svoj način beleži događaje i primere pojedinaca kojima je uspelo da Srbiju naprave još lepšim mestom za život.
            TOPSRBIJA se bavi sadašnjim trenutkom, ali da podsećanje na važne datume nije samo predmet istorijske nauke, već i kulturne, duhovne nadgradnje. Temelj na kojima se podiže kuća, država, pa i sam čovek.

            Ova 2019., je godina obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, 800 godina manastira Mileševa. Takođe, ove godine obeležen je vek Privredne komore Vojvodine (PKV), danas dela reformisanog i modernizovanog komorskog sistema Srbije. Ove godine Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope, za ponos naše zemlje.
            Međutim, kultura sećanja nam nalaže pomen stravičnog napada na Srbiju pre tačno 20 godina i stradanja našeg naroda.
            I najteži periodi razvoja naše zemlje ostavljali su za sobom velika dela. Bilo da se radi o monumentalnim građevinama, velikim misliocima, ili pak delima koja su nadživela vreme. Zbir takvih primera predstavlja jedinstven kapital Srbije, nasleđe koje zahteva permanentnu negu i brigu, pre svega obavezu svih nas da ga sačuvamo u što izvornijem obliku.
            Srbija je prepuna tragova prošlosti sačuvane u materijalnom obliku, obogaćenih saznanjima iz pisanih izvora, usmenih predanja. Ako se tome doda oko 450 prirodnih celina i dobara, te najvredniji resurs satkan od vrednih, ljubaznih, gostoprimljivih ljudi, presudnih za oblikovanje turističkog doživljaja, Srbiji kao nedovoljno turistički istraženoj destinaciji pruža se šansa da u svom nacionalnom koloritu, egzotičnom čak i za Evropljane, u skoroj budućnosti postane veoma tražena turistička destinacija.
            S tom tvrdnjom u korak ide i realizacija aktuelnih projekata, posebno onih sa naglašenim lokalnim identitetom i šarmom. S druge strane, sve ozbiljniji su i nagoveštaji eksplatacije termalnih izvora na kojima Srbija počiva, pre svega za razvoj wellness&spa, banjskih, medical centara, opremljenih vrhunskom opremom i stručnim kadrom, što su takođe neka od područja sa tek „površinski zagrebanim“ mogućnostima razvoja.
Reviju TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE broj 20 možete besplatno da pročitate na ovom LINK-u.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com