Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zrenjanin predstavljen u Šarenici

Zrenjanin predstavljen u Šarenici

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička organizacija Grada Zrenjanina sa svojim gostima predstavila se široj javnosti, u subotu 30. marta, u jednoj od najgledanijih emisija na nacionalnoj televiziji, popularnoj „Šarenici”. Odličan izbor gostiju, predstavljanje turističke ponude grada i naseljenih mesta izazvali su iskrene simpatije svih u studiju na Košutnjaku i prisutnih na snimanju, kao i uredništva gledane emisije.

            Prirodne resurse, bogato kulturno istorijsko nasleđe, gostoljubivost, gastronomiju i različitost, koja region Srednjeg Banata čine specifičnim, prezentovao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina, koji je, obraćajući dr javnosti, pozvao sve da posete grad na Begeju.
            - Ima puno razloga za posetu. Naš grad nema ni planine ni mora, ali ima puno toga da ponudi, na šta su naši Zrenjaninci naročito ponosni: staro jezgro grada sa arhitekturom iz 19. veka, kompleks Dunđerski, lovački dvorac Kaštel u Ečki, na čijem je otvaranju 1820.godine svirao čuveni, tada devetogodišnji Franc List, Specijalni rezervat prirode Carska bara, banja Rusanda...
Zrenjanin je i grad festivala i manifestacija. Naš brend su Dani piva, ali ono na šta smo posebno ponosni je „Šareni banatski karavan“ i „Banatska bajka - leto u Gradskoj bašti“. Ovom manifestacijom pokušavamo da zaokružimo priču o gradu i naseljenim mestima u okolini Zrenjanina. Hoćemo da podignemo značaj seoskog, ruralnog turizma, da budemo selo u gradu i grad u selu.
            Zdravicu o pivu je, na dopadljiv način, prezentovao glumac narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Jovica Jašin.
            Ervin Gazdag, kroz monografiju „Priča o Ečki”, predstavljanje ugostiteljsko-turističke ponude Kaštela u Ečki Tatjane Skrlatović, banatskog astala - Olgice Velimirov, poziv na manifestaciju „Pitijada“ uBanatskom Despotovacu i „Pčela fest“ u Melencima, lovni turizam - Milena Romanelli, selo povrtlara Mihajlovo i Ištvan Flaman - umetnik na citri, pobednik manifestacije „Najbolje vino Banata“ Dragan Tolmač iz Taraša,kao i muzička pevačka grupa „Filigrani” i folklor GIK-a „Pionir”, pokazali su sve zanimljivosti grada i zbog čega ga treba neizostavno posetiti.
            Akcenat je dat na „Šarenom banatskom karavanu”, manifestaciji u okviru „Banatske bajke” koja će ove godine posetiti neka od naseljenih mesta u našoj opštini i približiti grad selu. Devedesetominutno predstavljanje je bilo malo da bi sepredstavila turistička ponuda Zrenjanina, tako da je sa uredništvom RTS-a dogovoreno da na leto „Šarenica” gostuje u nezvaničnoj banatskoj prestonici!

Tekst i fotografije: Dijana Tajdić,
Turistička organizacija Grada Zrenjanina

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com