Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prolećni festival matematike na novosadskom PMF-u

Prolećni festival matematike na novosadskom PMF-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Novi Sad će sledeće nedelje biti domaćin velikog susreta matematičara, od učenika srednjih škola, studenata, nastavnika i profesora matematike osnovnih i srednjih škola, pa do profesora i saradnika univerziteta i akademika.

            Manifestacija Prolećni Festival Matematike će se održati od 8. do 13. aprila 2019, a organizatori su Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo.
            Program počinje u ponedeljak, 8. aprila, u Rektoratu, okruglim stolom pod naslovom „Informacione-komunikacione tehnologije i visoko obrazovanje“. Seminar „Bogoljub Stanković“ će u utorak ugostiti dva predavača sa Univerziteta Jyväskylä u Finskoj, a sreda veče je rezervisano za Naučni tribinu Ogranka SANU.
            U sredu pre podne će se, u Rektoratu UNS,  održati  „Matematički Podijum Mladih“, jedinstvena konferencija učenika srednjih škola Srbije, sa skoro duplo više prijavljenih saopštenja nego prošle godine. U okviru te manifestacije će biti i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima (i njihovim mentorima) Južnobačkog okruga u 2019. godini. Peti Simpozijum „Savremeni problemi matematike“, koji je namenjen studentima osnovnih, master i doktorskih studija kao i profesorima matematike, održaće se u četvrtak na Prirodno-matematičkom fakultetu. Gosti Simpozijuma su predavači iz Beograda, Finske i Mađarske i oni će prikazati najnovije trendove u matematici.
            Subota, 13. april je rezervisana za profesore matematike osnovnih i srednjih škola, koji će u okviru akreditovanog Novosadskog matematičkog seminara slušati predavanja i uzeti učešće na radionicama sa temama iz metodologije matematičkog obrazovanja.
            Svi sadržaji manifestacije su otvoreni za sve zaiteresovane! Za detalje videti sajt Društva matematičara Novog Sada www.dmns.edu.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com