Sun03032024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Međuokružno takmičenje iz hemije u subotu na PMF

Međuokružno takmičenje iz hemije u subotu na PMF

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu će u subotu 13. aprila biti domaćin međuokružnog takmičenja iz hemije za učenike srednjih škola.

            Ovo je drugi rang ovogodišnjeg ciklusa takmičenja, a na njemu će priliku da se takmiče imati đaci srednjih škola svih profila na području Školske uprave Novi Sad (koja obuhvata Južnobački i Sremski okrug). Najuspešniji đaci plasiraće se na republičko takmičenje koje će se održati 10. do 12. maja na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu. Najuspešniji đaci s republičkog takmičenja dobijaju priliku da učestvuju na Srpskoj hemijskoj olimpijadi, koja je izborno takmičenje za Međunarodnu hemijsku olimpijadu. Đaci iz naše države na ovom najprestižnijem međunarodnom hemijskom takmičenju redovno osvajaju mnoštvo medalja, a naša država je po uspehu često ispred mnogih zapadnoevropskih zemalja.
            Takmičenje počinje u 08:45 u amfiteatru A1 na Departmanu za biologiju i ekologiju kratkom ceremonijom otvaranja.
            Nakon objavljivanja preliminarnih rezultata i žalbi, najuspešniji đaci pristupiće izradi eksperimentalnog dela takmičenja u 15:00, u laboratorijama 22/IV i 23/IV na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu živnote sredine. Izrada eksperimentalnog dela traje ukupno četiri sata. Nakon objavljivanjnja privremene rang liste i žalbi, u 20:00 u sali za sednice Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine (14/V) takmičenje će se zatvoriti sa dodelom diploma.
            Organizatori ovog takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpsko hemijsko društvo.
            Kontakt za više informacija: Vidak Raičević, 069 17 65 510.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com