Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Uspešni bilateralni susreti u Privrednoj komori Vojvodine

Uspešni bilateralni susreti u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            U okviru Poslovnog foruma sa Francuskom, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), održano je preko sto poslovnih razgovora između naših i francuskih privrednika i predstavnika institucija dve zemlje, nakon predstavljanja potencijala vojvođanske i francuske privrede kroz različite sektore industrije.

            Najviše razgovara ostvareno je u oblasti prehrambene industrije gde su se naši proizvođači hrane sastali sa francuskim distributivni centrima.
            - Obavili smo tri B2B razgovora sa distributerima za markete u Francuskoj, kao i sa distributerom koji pokriva i afričko tržište. Veoma su zainteresovani za naše proizvode premijum kvaliteta, kao što su sok od paradajza sa celerom, ljuti sok od paradajza i ajvar. Kako su pokazali interesovanje, nastavićemo komunikaciju sa njima, a  najavili su da će u toku maja doći da obiđu našu proizvodnju - rekao je Branislav Sekulić, vlasnik porodične firme „Vrtlari“.
            U francuskoj delegaciji je i privrednik Rodžer Butone (Roger Boutonnet), predsednik francuske kompanije „Le Park“ (Vert Galant et Béthunes) za proizvodnju hidrauličnih dizalica, hidrauličnih ruku i platformi.
            - Došli smo da se bolje upoznamo sa ovim tržištem i zainteresovani smo za distribuciju naših proizvoda u Vojvodini, pre nego i otvorimo proizvodnju u ovom regionu - izjavio je Buton.
            Ispred porodične firme za organsku proizvodnju iz Pariza došao je Vladimir Jovanović koji je istakao da je organska proizvodnja interesantna i da bi želeli da sarađuju u Vojvodini sa domaćim proizvođačima, zadrugama, gde bi, kako kaže, izgradili farmu, a vremenom i kapacitete potrebne za razvoj seoskog turizma.
            - Interes naše firme je da pokrene organsku proizvodnju sa definisanjem finalnog proizvoda i njegovim izvozom. Interes firme je da zaposli ljude sa terena i da privređuje i sarađuje u regionu - obavestio je Jovanović i dodao da je važno uvećati površine pod organskom proizvodnjom.
            Kompanije su dogovorile individualne posete francuskih privrednika krajem maja ove godine, a time i nastavak saradnje sa našim privrednicima.
            U okviru višednevne posete Vojvodini, francuska delegacija sa predstavnicima Privredne komore Vojvodine posetila je kompanije - Enterijer Janković u Novom Sadu, Termovent SC i Tim-Kop u Temerinu, kao i najveći fakultetu na Novosadskom univerzitetu -Fakultetu tehničkih nauka.
            Očigledno zadovoljni viđenim i velikim mogućnostima za uspostavljanje poslovne saradnje, predstavnici francuske delegacije, koju su pored predstavnika Privredne komore Val d' Oaz i Razvojne agencije Val d' Oaz, činili  eminentni francuski privrednici iz 15 kompanija, pozvali su vojvođanske privrednike u uzvratnu posetu u što skorije vreme, kako bi se konkretizovala saradnja sa zainteresovanim francuskim firmama ovog departmana pariske regije, u kojoj je lociran Aerodrom Šarl de Gol i prema kome gravitira 45.000 tamošnjim firmi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com