Fri10302020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA Istine i zablude o konzervisanju hrane na tribini Tehnološkog fakulteta

Istine i zablude o konzervisanju hrane na tribini Tehnološkog fakulteta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Tehnološki fakutet Novi Sad poziva sve zainteresovane na tribinu "Istine i zablude o konzervisanoj hrani", koja će se održati 17.04.2019. godine u amfiteatru ovog fakulteta sa početkom u 18 časova. Tribina "Istine i zablude o konzervisanju hrane" namenjena je svima  koji bi želeli da saznaju nešto više o konzervisanoj hrani. Moderator tribine će biti doc. dr Marija Jokanović.

            Prof. dr Vera Lazić, prof. dr Aleksandra Tepić Horecki, prof. dr Mirela Iličić na tribini će govoriti o sledećim temama: Konzervisanje: Korist ili Šteta? Nekad i sad; Dodaci vs. Aditivi (E brojevi) vs. Konzervansi; Šta znači Quantum satis?; Konzerva vs. Limenka; Plastična ambalaža: štetna ili ne?; Biorazgradivost vs. ambalaža; Kako najukusnije začiniti šunku, sir…?; „Buđave“ kobasice, sirevi, pekmezi… – zdravstveno bezbedno ili ne?; Zašto dodajemo bakterije u hranu?; Probiotici vs. Prebiotici; Budućnost bioaktivnih komponenata u hrani.
            Tehnološki fakultet Novi Sad ove godine proslavlja 60 godina postojanja i u okviru obeležavanja ovog značajnog jubileja tokom cele godine organizuje niz manifestacija namenjenih stručnoj i naučnoj javnosti, đacima srednjih škola, kao i široj populaciji. Svaki mesec je tematski posvećen određenoj tehnološkoj oblasti koja se izučava i razvija na Fakultetu. April je posvećen inženjerstvu konzervisane hrane sa temom meseca „Hrana u fokusu“!

Tamara Krstić
Menadžer za odnose sa javnošću i marketing
Tehnološki fakultet Novi Sad
Univerzitet u Novom Sadu

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar