Sat09192020

Poslednja izmena:09:09:10 AM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Srednja škola Novi Bečej proslavila svoj 57. rođendan

Srednja škola Novi Bečej proslavila svoj 57. rođendan

  • PDF

            Svečanom priredbom u Domu kulture opštine Novi Bečej učenici i profesori Srednje škole Novi Bečej, proslavili su 57 godina postojanja. Ova škola se kroz svoju istoriju menjala i danas predstavlja moderno okruženje koje, pre svega, pruža mnogobrojne mogućnosti za kvalitetno obrazovanje mladih u okviru interaktivne nastave.

            Prema rečima direktorke škole, Anite Bojić Perkin, proslava Dana škole odlična je prilika da se prikaže deo mogućnosti, veština i znanja, kako učenika, tako i nastavnika, ali i da se predstave aktivnosti kojima se učenici bave u okviru raznovrsnih sekcija koje postoje u školi:
            - Ove godine su učenici i nastavnici zaista pripremili bogat program. Imali smo predstavu, skeč, predstavu sa muzičkim deonicama, folklor, takođe, ove godine nam se predstavila i naša muzička grupa „Amebe“, a imali smo i dodelu nagrada u okviru su svi naši učenici koji su zajedno sa nastavnicima učestvovali na takmičenjima, projektima i aktivnostima bili nagrađeni.
            U okviru prezentacije nekih od smerova Srednje škole Novi Bečej, ovom prilikom predstavljeni su i proizvodi učeničke kompanije „NB mahatronics“ koju pod mentorstvom profesorke Verice Dujin vode učenici ove škole smera tehničar mehatronike: Nikola Đuričin, Matija Delić, Edmond Vaš i Jovan Nićin. Oni su predstavili svoje proizvode u obliku robotizovanog pauka, ruke, ali i senzora temperature i vlage.
            U galeriji „Selo“ Doma kulture u Novom Bečej povodom obeležavanja Dana škole izloženi su i radovi koji su nastali u okviru nastave smerova koji se bave tekstilom i dizajnom odeće, ali i fotografije u okviru ovogodišnjeg foto-konkursa pod rukovodstvom profesorke likovne kulture, Jelene Pauljev.
            Srednja škola Novi Bečej sadašnji naziv zvanično nosi od 2004. godine, a u svojoj 57 godina dugoj istoriji menjala je kako nazive, tako i obrazovne profile u okviru koji su se obrazovale i obučavale generacije učenika.

Izvor: www.tvnovibecej.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com