Fri10302020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back HRANA I PIĆE VINO Turistička organizacija Vršac na VINVEST-u u Temišvaru

Turistička organizacija Vršac na VINVEST-u u Temišvaru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Međunarodni salon vina VINVEST održan je po 16-ti put u Regionalnom biznis centru u Temišvaru od 19. do 21. aprila. Ovogodišnji salon, pored brojnih izlagača iz Rumunije i inostranstva (Srbija, Italija, Grčka, Moldavija...), obeležilo je preko 200 vrsta vina među kojima su najveću pažnju privuklo nekoliko vina starih preko 6 decenija i šampanjac sa zlatnim česticama.

            Svečano otvaranje je održano u petak, u prisustvu predstavnika Privredne komore županije Timiš Florike Kirica, potpredsednika okružnog veća Nikole Opree, generalnih konzula Srbije i Perua Vladana Tadića i Rufina Delgada Montenegra, savetnika gradonačelnika Temišvara Ćpriana Trocana, nekoliko somelijera i mnogobrojnih posetilaca.       Usledila su predavanja na temu „Bogatstvo regionalnog, nacionalnog i međunarodnog vinskog i gastronomskog sektora“, „Nova vina i stara vina“ i „Vino i zdravlje“ koje su održali stručnjaci iz ovih oblasti. Drugi dan je obeležila degustacija nagrađenih vina.
            Turistička organizacija Vršac se ove godine predstavila sa svojom vinsko-turističkom ponudom. Pored vršačkih vinarija (vinarije „Bahus“, „Vinik“, Conte Vallonne” i „Tatalović) ove godine predstavile su se i Porodična vinarija „Stanimirović“ iz Jabuke i Mali podrum „Gajić“ iz Aleksandrovca. Naravno da posetioci nisu mogli ostati ravnodušni prema našim vinima i rakijama koje su mogli da degustiraju tako da je na našem štandu uvek bilo posetilaca.
            Ispred Turističke organizacije Vršac na sajmu se predstavio Daniel Neda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar