Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS zadovoljan nastupom na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

TONS zadovoljan nastupom na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Posle kraće pauze, u Banjaluci je u periodu od 18. do 20. aprila ponovo održan Sajam turizma. Organizator sajma je „RS Consulting and Trade“ d.o.o. Banjaluka, zemlja partner Republika Srbija, dok su partneri u organizaciji bili Grad Banjaluka i Turistička organizacija Republike Srpske. U hali „Centar“, koja se nalazi u centru grada, okupilo se više od 150 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Turske, Mađarske i drugih zemalja. Izlagači su bili iz različitih oblasti turizma tako da su svoju turističku ponudu predstavljale turističke organizacije opština i gradova, banjska lečilišta, turističke agencije, razvojne agencije, hotelijeri i kamperi, vinarije, ugostiteljske škole, prodavci turističke opreme, osiguravajuća društva i banke.

            Na izložbenom prostoru Turističke organizacije Srbije, veličine 144 m², pored Turističke organizacije Grada Novog Sada TONS)  izlagali su i Turistička organizacija Pirota, Turistička organizacija grada Kruševca, Turistička organizacija grada Požarevca, Turistička organizacija grada Loznice, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gornja Trepča“, Turistička organizacija opštine Boljevac, Turistička organizacija Zlatibora, Turistička organizacija opštine Ivanjica, Turistička organizacija Prijepolja, Turistička organizacija Vranja i Turistička organizacija grada Subotice.
Promoter sajma turizma u Banjaluci, glumac Miloš Biković, se sa izlagačima i posetiocima družio prvog dana sajma.
            Prvog dana sajma štand Turističke organizacije Srbije posetila je delegacija na čelu sa generalnim konzulom Generalnog Konzulata Republike Srbije u Bosni i Hercegovini, gospodinom Vladimirom Nikolićem i državnim sekretarom u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, gospodinom Miroslavom Kneževićem. Predstavnica TONS-a je u izjavi datoj za RTRS rekla nešto više o samoj ponudi grada. Izjava o novosadskoj turističkoj ponudi data je i za radio Republike Srpske.
            Mnogobrojni posetioci sajma pokazali su veliko interesovanje za turističku ponudu Novog Sada. Najveći broj posetilaca je već boravio u našem gradu i želi u njega da se ponovo vrati. U tome će im umnogome pomoći brojne publikacije koje je u poslednjih nekoliko meseci izdala Turistička organizacija Grada Novog Sada. Kao najkorisnije pokazale su se sledeće brošure: Turističke atrakcije sa mapom grada, Kratki odmor, mapa i pamflet o Petrovaradinskoj tvrđavi, mapa i pamflet o Fruškoj gori, kao i Kalendar manifestacija. Pored marketinških aktivnosti organizatora, obima i kvaliteta ponude i brojnih propratnih programa, na masovnost posete svakako je uticala i činjenica da je ulaz na sajam bio besplatan.

Tekst i foto: Slavica Lončar
Organizator za razvoj i promociju turističkih proizvoda
TONS

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com