Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE Bata Spasojević otvara SFW 2019 kolekcijom za sve koji se duhom osećaju mladi

Bata Spasojević otvara SFW 2019 kolekcijom za sve koji se duhom osećaju mladi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Ove godine Bata Sapasojević obeležava 25 godina rada i 20 godina brenda. Njegova revija „Forever young 2019“, SFW zatovorila je Beogradsku, a otvoriće ovogodišnju Novosadsku nedelju mode. XII Serbia Fashion Week i ovoga puta ugostiće najprestižnije domaće i strane dizajnere i kao nikada pre pred njih staviti nove izazove. Oni pravi, oni najbolji, raduju se svemu što je novo, drugačije. Zato su i najbolji.

            Revijom „Forever young 2019“, kojoj je specijalno za ovu priliku pridodao nekoliko novih komada u odnosu na reviju u Beogradu, pokazao je da i dalje sledi svoje principe prilagođavajući ih savremenim svetskim trendovima. U modelima Bate Spasojevića možete da izgledate mlado, elegantno opušteno i trenderski, samo ako ste vi spremni za to.
Kreirajući novu kolekciju pratio je viziju isticanja mladosti, a ne godina, pre svega one duhovne, ne kalendarske. Tokom dve i po decenije, Bata Spasojević je izgradio svoj publiku. Za nju su njegovi komadi prozor za sve što je novo na svetskoj modnoj sceni, ali i nešto u čemu se osećaju udobno. Ukratko, vole da imaju nešto što se dobro nosi.
            - Trudim se da na neki način svedem svoj način razmišljanja, a da se u isto vreme, prilagodim nekim svetskim tredovima. Manje je važno da li su to ležerne pantalone, printovi (karo print je prebačen i na letnju priču), štampani motivi na prepoznatljivim crnim muškim sakoima, sada „dorađenim“ metalnim zipovima, detaljima, pozamanterijom. I dalje volim opuštene modele sa stilom, čak su i majice uz telo zamenjene ležernijim. No, to je još uvek POSH stil, onaj najvišeg ranga, luksuz u sofisticiranoj, produhovljenoj formi. Volim da miksam stvari i pokažem kako ja zamišljam muškarca u današnje vreme, a da se istovremeno oseća komforno, što je za mene jako bitno. Za dnevne prilike, odevni predmeti su od pamučnog, rastegljivog materijala, obavezno sa malo elastina, koji obezbeđuje udobnost nošenja i slobodno kretanje, a istovremeno gledam da je šik, moderno i prepoznatljivo -objašnjava jedan od najcenjenijih srpskih kreatora.
            Njegove kreacije namenjene su širokom krugu onih koji cene njegov rad, a ne samo privilegovanoj, elitnoj grupi onih koji to sebi mogu da dozvole. Naravno, uživa da radi i one modele od skupih materijala, za neke ekskluzivne priče, kao što je scena. Njegove modele rado je nosio i Petar Jelić, gitarista Yu Grupe, i mnogi drugi muzičari, poznate ličnosti iz javnog života. Ali naglašava, da i te kako u svojoj kolekciji ima onu linuju koja je apsolutno mass product, koja može da se nosi i u opuštenoj varijanti, i na ulici, a pre svega cenovno je prihvatljiva.
            Na pitanje koliko za njega znači to što njegova kolekcija otvara prolećno izdanje SFW-a, kaže:
            - Ceca (Svetlana Horvat, predsednica SFW-a i Nacionalne komore za modu Srbije) je zaista napravila ozbiljnu priču i prestiž je otvoriti ili zatvoriti ovakav jedan događaj. Drago mi je što smo za ovaj put dogovorili da moja revija otvori SFW. Novosadska publika, koja dobro poznaje moj rad će znati da ga isprati na pravi način.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com