Mon06012020

Poslednja izmena:09:11:35 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Međunarodna trka planinskih bicikala na Andrevlju

Međunarodna trka planinskih bicikala na Andrevlju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Biciklistički klub "Novi Sad" četvrtu godinu za redom organizuje etapnu trku planinskih biciklista (MTB trke) na Fruškoj Gori. U četvrtak, 02. maja, počinje etapna trka. Dok u nedelju, 5. maja, u 10 sati ispred hotela Ceptor na Andrevlju kreće start poslednje etape, koju će otvoriti pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez.

            Trka je inače u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija),  te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe, trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
Organizatori kažu da je staza ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi četiri dana, pobednik je onaj takmičar koji u četiri dana ima najmanje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara. Ove godine trka se vozi u klasi 1 odnosno S1 koja pobedniku donosi 120 bodova.
            - Posebna pažnja je poklonjena rekreativcima i mlađim kategorijama i to tako što će u nedelju, u okviru poslednje etape, moći da voze trku rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta. A, voziće zaista uz najbolje trkače i ono što nas raduje jesu prijave reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Mađarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Do sada imamo 18 prijavljenih nacija i već ćemo imati 53 biciklista na startu, što je zaista impresivan broj - kaže direktor trka, Nemanja Vajs.
            Biciklistički klub "Novi Sad" je od 2014. do danas organizovao i sedam etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI (Svetska biciklistička unija). U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna, a takođe u Novom Sadu trkao se i veliki broj evropskih i nacionalnih prvaka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar