Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back KULTURA LIČNOSTI Boško Jakovljević: Decenija prisustva na modnoj sceni

Boško Jakovljević: Decenija prisustva na modnoj sceni

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

            Omiljeno TV lice, Boško Jakovljević ove, 2019. godine beleži deset godina aktivnog prisustva u svetu mode. Ovaj jubilej, stidljivo istaknut na XII Serbia Fashion Week-u, prošao je radno, uz dobro poznatu energiju modnog dizajnera koji je treće večeri festivala predstavio nove, prepoznatljive i inovativne modele dizajnirane za brend Martini Vesto by Boško Jakovljević, u kombinaciji sa brendom Factory by Boško, koji se odnosi na sportski deo.

            I ovoga puta ostao je dosledan svom casual maniru i bogatom revijom sa mnoštvom modnih predloga uneo duh dobrog raspoloženja na pistu i oko nje. Kako mu to uspeva?
            - Radim ovo zato što volim i ostaću u tu dok god mi rad predstavlja uživanje. Stvaralački momenat deo je moje svakodnevnice, i kombinujem ga sa gledanjem filmova, slušanjem muzike... Radim s lakoćom jer pravim to što mi se sviđa. I ne samo to. Na svaka dva meseca imam novu reviju: Zagreb, Beograd, Novi Sad, Split..., i ne pravim posebnu kolekciju za svaku od tih revija već iz meseca u mesec „dorađujem“ postojeću. Neki modeli ulaze neki izlaze, neki ostanu cele godine - objašnjava dizajner dodajući da je zahvaljujući impulsivnosti svog karaktera koju vrlo često prenosi na modnu scenu, u stanju da sve preokrene. Ilustrovao je to primerom da je za gotovo rešenje za Beogradsku nedelju mode zahvaljujući novom singlu Madonna/ Maluma „Medellin“ sve promeno. Uz novi izbor muzike išla je i druga raspodela uloga: ženskim modelima je dao da nose odela u boji, muškim nešto drugo, jer tako se u tom trenutku osećao:
            - Mislim da moda za to i služi - kaže naš poznati dizajner.
Njegova modna vizija nije decidirano vezana za određenu modnu sezonu. U njegovom univerzalnijem pogledu za nastupajuću sezonu ipak predlaže nešto manje printa, više intenzivnih boja, mada je kroz par odela „provukao“ grafiku (originalnu) 80-tih, u stilu Pet Shop Boys-a, sa karo štofovina u nekim izmeštenim kombinacijama, prilagođenim njegovom uglu posmatranja. Takođe, dosta šljokica, prisutnih tokom svih deset godina njegove karijere, ovoga puta došlo je do izražaja, jer voli stage look (Maluma odela), pa se nameće zaključak da ne prati trendove već da trendovi prate njega. On sam kaže da je razlog tome što u radu sledi svoj osećaj ne obazirući se na komentare drugih. Po njegovim rečima to otklanja unutrašnji strah i daje sigurnost onome što radi.
            Svi modeli by Boško Jakovljević izrađeni su od visoko kvalitetnih materijala, sa dizajnom koji koketira sa novim rešenjima oslobođenim predrasuda, koji punu deceniju, nesmanjenim intenzitetom privlače pažnju slobodnoumne publike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com