Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back KULTURA LIČNOSTI Tragovi svetlosti Marije Šabić

Tragovi svetlosti Marije Šabić

  • PDF

            Verna Serbia Fashion Week-u od njegovog nultog izdanja 2013., srpska dizajnerka Marija Šabić, ostala je i u ovom prolećnom XII izdanju nacionalne nedelje mode dosledna svojoj filozofiji razumevanja mode vezane za lepotu žene kroz nenametljivo potenciranje svih njenih atributa.

            Ovoga puta pod nazivom „Tragovi svetlosti“ predstavila je svoj rad inspirisan onima koje svetlost nose u sebi, a kao nastavak prošlogodišnje kolekcije pod nazivom „Boginja“ inspirisane grčkom mitologijom.
            Isticanje u prvi plan onih koji, makar i na kratko ostavljaju svoj trag, kroz uvek zavodljive i fantastične kreacije, odlike su i ove kolekcije Marije Šabić. Uspeh njenih kreacija, uz veliko odobravanje i veliko poštovanje pubulike, opravdava svojim iskrenim stavom prema onome što radi, bez želje da flertuje sa nečim što smatra krajnje ozbiljnim, a to je moda. Takvim odnosom jedna je od onih koja godinama može da računa na svoju publiku, i to brojnu.
            O stvaralaštvu ove modne dizajnerke možda najbolje govori želja samih modela da pronesu njene komade i da neretko dolazi i do plača jer je nekada devojaka više nego haljina. Velika žalost za devojke, ali dobar pokazatelj za Mariju da radi onako kako treba.
            Kolekcija „Tragovi svetlosti“ bogata je zlatnim kombinacijama, sa crnim, bež i belim tonovima. Modeli su provokativni, ali sa smislom i ne prelaze granicu dobrog ukusa. Tako razmišlja Marija Šabić, prijatelj ženskog tela, i naglašava da zbog prikrivenog seksipila, njene modele mogu podjednako dobro da nose žene svih generacija, a da pri tom ne izgledaju neukusno. Kako bi to potkrepila u stvarnosti, ona je za svoju muzu, i to ne prvi put, odabrala Novosađanku Oliveru Balašević, koja je nedavno proslavila šezdeseti rođendan, koja je prošetavši u prelepoj dekoltiranoj večernjoj haljini parirala te večeri svojim mlađim koleginicama.
            I ovom kolekcijom dizajnerka je odbranila svoj stav da haljina mora da bude dovoljno komotna da bi žena bila dama i dovoljno uzana da bi izgledala seksipilno.
            Pred našom dizajnerkom je nastavak sezone revija, prvo u Hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu. Parizu..., i zatim priprema za jesen i XIII SFW.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com