Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Beograda otvara sezonu u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda otvara sezonu u Skadarliji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            U subotu, 11. maja, Turistička organizacija Beograda tradicionalno obeležava početak nove turističke sezone u jednoj od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica, boemskoj Skadarliji. Događaj počinje u 18 časova svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na Platou ispred Skadarlisjke česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića. Posetioci će imati prilike da čuju „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

            Turistička sezona u Skadarliji će zvanično biti otvorena podizanjem Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumcu Stefanu Buzuroviću. Program će biti nastavljen na platou ispred Kuće Đure Jakšića gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji. Igraju Milan Milosavljević i Milan Tubić u ulogama Branislava Nušića i Đure Jakšića, Bojan Hlišć kao dobošar, Ljiljana Jakšić, skadarlijska dama, i Vesna Paštrović u ulozi Žanke Stokić. Program, koji obiluje anegdotama, pesmom i igrom, će počev od 31. maja biti besplatno igran u Skadarliji svakog petka uveče tokom juna, jula i avgusta meseca.
Nakon predstave, Umetnički centar „Talija“ će odigrati Građansko kolo, a zatim će nastupiti Trio Amarkord koji se svirati evergrin numere.
U organizaciji Sacen Internacional, na Platou isred Kuće Đure Jakšića održaće se dodela priznanja Turistički oskar „Zlatno turističko srce“ najboljima u turizmu, sa početkom u 19.45 časova. 
Tokom cele večeri, duž čitave Skadarske ulice biće organizovani raznovrsni sadržaji. Umetnici i  slikari Galerije Monmartr, Galerije Babka iz Kovačice i Škole za dizajn izložiće svoje radove, dok će se brojni izlagači, zanatlije, proizvođači suvenira i narodne radinosti predstaviti u donjem delu ulice u okviru Skadarijskog bazara.
PROGRAM:
18.00 Defile Policijskog orkestra
18.10-18.30 Kulturno umetnički program i podizanje Skadarlijske zastave. Govoriće Miodrag Popović, direktor TOB
18.30-19.00 Predstava „Leto u Skadarliji“
19.00-19.10 Umetnički centar „Talija“, Građansko kolo
19.15-19.45 Koncert Trio Amarkord
19.45-20.00 Dodela priznanja „Zlatno turističko srce“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com