Thu02292024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back HRANA I PIĆE HRANA Predstavljen gastro-turistički vodič Ukusi Vojvodine

Predstavljen gastro-turistički vodič Ukusi Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Turistički i gastronomski vodič „Ukusi Vojvodine“, u izdanju udruženja Interfest, predstavljen je u utorak, 14. maja 2019. godine u hotelu „Putnik“ u Novom Sadu. Ovo jedinstveno dvojezično srpsko-englesko izdanje upoznaje javnost sa proizvođačima hrane, tradicionalnom kuhinjom i savremenom restoranskom ponudom Vojvodine i sadrži adresar sa oko 100 čardi i salaša i njihovim specijalitetima.

            - Gastro-turistički vodič „Ukusi Vojvodine“ nastao je posle detaljnog obilaska terena, kroz duge i inspirativne razgovore sa ljudima koji proizvode specifične vojvođanske namirnice i sa onima koji od njih pripremaju najdivnije zalogaje. Selekciju restorana, čardi i salaša napravili smo prema tome koliko se tradicinalnih jela nalazi na njihovom meniju i koliko domaćih, ili autohtonih namirnica koriste – obavestila je Jadranka Beljan Balaban, urednik ovog izdanja.
            Udrženje Interfest dugi niz godina promoviše ono najbolje što ovaj prostor nudi gostima, ljubiteljima kvalitetne hrane i pića. Interfest organizuje Međunarodni festival vina, a ovogodišnje 16. izdanje festivala biće održano od 13. do 15. juna u Novom Sadu. Poslednje tri godine Intefest je organizator i jednog od najvećih gastro-festivala „Ukusi Vojvodine“.
            Gastro-turistički vodič „Ukusi Vojvodine“ objavljen je uz podršku Privredne komore Vojvodine, koja dugogodišnjom podrškom potvrđuje da prepoznaje značaj promocije vojvođanskih proizvođača i ugostitelja u zemlji i van nje.
            Predstavljanje vodiča organizovano je u hotelu „Putnik“ u Novom Sadu uz karakteristični „fruštuk sa ukusima Vojvodine“  pa su posetioci degustirali specijalitete koji čine čuveni vojvođanski doručak.

Branislava Milunov
PAROLA
agencija za komunikacije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com