Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Premier Aqua dobitnik priznanja ESPA Innovation Awards 2019

Hotel Premier Aqua dobitnik priznanja ESPA Innovation Awards 2019

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Zdravstveni turizam je najbrže rastući deo turističke industrije u svetu, koji godišnje raste po stopi od 15 do 20 posto. Zdravstvene usluge u mnogim evropskim zemljama čine do 25% prihoda od turizma. Oni su nosioci ekonomskog razvoja regiona, zapošljavaju lokalnog stanovništva i rade tokom cele godine. Ovaj rastući segment turizma pruža više od 47 milijardi eura prihoda EU. 

            Krovna organizacija evropskog zdravstvenog turizma - Evropska Spa asocijacija (ESPA) osnovana 1995. godine u Briselu, koja okuplja 21 zemlju članicu, značajno je doprinela takvom stanju. ESPA  svake godine održava godišnji kongres kao najveći događaj koji okuplja članice ESPA i partnere  eksperte iz zdravstvenog turizma, pružaoce banjskih usluga kao i brojne novinare. Ove godine je to bilo u četvrtak, 9. maja, u Termama Tuhelj (Hrvatska), gde se okupilo preko 100 profesionalaca iz 25 zemalja  iz  evropske industrije zdravstvenog turizma  da proslave inovacije i izvrsnost. Tom prilikom organizovana je i svečana dodela priznanja
            Nagrade za inovacije Evropske Spa asocijacije dodeljuju se u skladu sa ciljem ESPA da stimuliše razmenu iskustava, najboljih praksi i znanja “. ESPA je kreirala  nagrade za inovacije za destinacije, pružaoce usluga (ustanove ) ili inicijative koje predstavljaju „inovaciju“ i „izvrsnost“ u pravom smislu te reči, što znači za  razvoj novog, kreativnijeg ili efikasnijeg pristupa bilo kojem aspektu poslovanja  banjskog i zdravstvenog centra i SPA rizorta. Pobednici nagrade ESPA za inovacije 2019 predstavljeni su tokom 24. godišnjeg kongresa Evropske Spa Asocijacije.
            Dodeljena su priznanja  u 8 različitih kategorija za inovativnost u konkurenciji učesnika iz 11 evropskih zemalja „ ESPA Innovation Awards 2019“. U kategoriji Inovativni Medicinski Spa priznanje je dobio Hotel Premier Aqua - Aqua Medica Centar (Srbija), članica Klastera zdravstvenog welness i spa turizma Srbije. Aqua Medica Centar je dobio prznanje za kombinaciju tradicionalnih i netradicionalnih metoda koji se smatraju veoma inovativnim u programima prevencije, rehabilitacije i lečenja, kao što je korišćenje kiseonika u prevenciji i oporavku od sportskih povreda uz  korišćenje najsavremenije opreme.
                        Moto hotela Premier Aqua i Aqua Medice centra: Poboljšajte svoje zdravlje i znanje o inovativnim metodama i tretmanima za kvalitetniji način života uz korišćenje naših usluga zasnovanih na jedinstvenim svojstvima termomineralne vode u netaknutom prirodnom okruženju Nacionalnog parka Fruška gore.
            Aqua Medica centar, hotela Premier Aqua pruža medicinske usluge uz upotrebu termomineralne vode iz podzemnih izvora. Lekovita svojstva termalne vode poznata su već više od 3 veka. Termomineralna voda kao prirodni lekoviti faktor sa jedinstvenim svojstvima i aktivnim supstancama - sumpor, natrijum, kalcijum, magnezijum i hidrokarbonati ima jak pozitivan uticaj na sistem kostiju i zglobova, reumatske simptome, stanja kože i podstiče epitelizaciju. Postoje i druge oblasti indikacije, kao što su: svi oblici degenerativnog reumatizma, upalni reumatizam u remisiji, lečenje i prevencija osteoporoze, posttraumatska i postoperativna stanja lokomotornog sistem, neurološka stanja, neurološka komplikacija uzrokovana dijabetesom (polineuropatija), revencija i lečenje deformiteta kičme kod dece.
Aqua Medica koristi najsavremeniju opremu za elektro terapiju, sonoterapiju, termoterapiju, svetlosnu (foto) terapiju, mehanoterapiju i hidroterapiju u širokoj ponudi specijalnih i autentični tretmana.
            Korišćenje termomineralne vode povećava telesnu temperaturu, što poboljšava protok krvi i olakšava oslobađanje toksina. Kupanje u toploj vodi ubrzava varenje, pomaže normalizaciji nervnog sistema i nezamenljivo je u ublažavanju reumatskih bolesti. Male količine elemenata kao što su sumpor, kalcijum, magnezijum i litijum se apsorbuju kroz kožu. Njihov terapeutski efekat podrazumeva i stimulaciju imunog sistema, fizičko i mentalno opuštanje, sintezu endorfina i normalizaciju žljezdanih funkcija. Mineralni izvori sadrže visoku koncentraciju negativnih jona, koji uzrokuju osjećaj fizičkog i psihološkog blagostanja.
            Primenom preventivnih programa i specijalnih autentičnih tretmana Aqua Medice, utiče se na svest korisnika o važnosti fizičke aktivnosti i relaksacije.
            Netaknuta lepota planine Fruške gore, prirodna baština, tradicija korišćenja jedinstvene termalne vode, prilagođeni tretmani i usmerenost na dugoročno zadovoljstvo pacijenta, obeležili su Aqua Medica Centar kao prepoznatljivo mesto za prevenciju i oporavak novog doba.

Jelena Radivojević

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com