Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE ODRŽANI DANI VOJVODINE U ISTRI

ODRŽANI DANI VOJVODINE U ISTRI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine organizovala je u periodu od 24. - 25.05.2019. godine „Dane Vojvodine“ u Puli.
            Građanima Istre je prezentovan celokupna turistička ponuda Vojvodine, kao i mnogobrojni gastronomski specijaliteti, koji su autentični za Vojvodinu. U okviru izlagačkog štanda Turističke organizacije Vojvodine predstavili su se Turistička organizacija Subotice, Novog Bečeja i Bečeja, proizvođač vina i rakije Veselinović- Benišek, Suveniri iz Novog Sada, Pastai d.o.o. i Novosadski sajam. Posetioci su imali priliku da probaju tradicionalni vojvođanski paprikaš i uživaju uz zvuke tamburaša.

            Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Pule, gospodin Boris Miletić, a događaju je prisustvovao Župan Istarske Županije, gospodin Valter Flego, generalni konzul Republike Srbije u Rijeci, gospodin Goran Petrović, kao i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Dragana Milošević.
            Manifestacija  je zabeležila rekordan broj posetilaca, velika je zainteresovanost žitelja Istre za posetu Vojvodini, naročito su zainteresovani za odmor na salašima i posetu ruralnim područjima. U okviru „Dana Vojvodine“ u Istri, Turistička organizacija Vojvodine predstavila je turističku ponudu Vojvodine u Umagu na Sea Star festivalu. Turistička ponuda je bila prilagođena mlađoj populaciji. 
            U subotu 25.05. 2019. upriličeno je Vojvođansko veče u hotelu Pula. Gosti su uživali uz zvuke tamburaškog orkestra „Od Baha do sevdaha“ i tradicionalnoj vojvođanskoj hrani.
            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, posetioci iz Hrvatske se nalaze na prvom mestu po broju dolazaka u Vojvodinu, kada je reč o zemlji porekla iz koje dolaze posetioci. Povećanje broja dolazaka posetioca iz Hrvatske u Vojvodinu, u 2018. godini iznosi 17,7%, u odnosu na 2017., dok porast broj noćenja turista iz Hrvatske iznosi 22,4%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com