Fri10302020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back HRANA I PIĆE VINO INTERFEST - vrhunska vinska žurka

INTERFEST - vrhunska vinska žurka

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

            Međunarodni festival vina INTERFEST - najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, po šesnaesti put je na gradskom trgu u Novom Sadu okupio tradicionalno dobro raspoloženu publiku, verne interfestovce, koji iz godine u godinu pomno prate dešavanja i novine, posebno na srpskoj vinskoj sceni, ali i u regionu, koristeći idealnu priliku koncentracije najboljih srpskih vinskih brendova na jednom mestu.

            Ovogodišnji INTERFEST je okupio više od sto proizvođača vina, predstavio preko 500 vinskih etiketa, kao i delikatesa iz zemlje i regiona. Pored domaćih vinarija, redovni učesnici festivala su proizvođači iz Hrvatske, a raritet ove godine bilo je predstavljanje hrvatske vinarije sa Korčule. Gosti festivala mogli su da degustiraju vina iz Crne Gore, a nakon nekoliko godina odsustva, predstavljena su i mađarska vina. Prezentaciju i degustaciju mađarskih vina održala je najbolja somelijerka iz Mađarske - Helga Gal, u svečanoj sali Gradske kuće, koju je omogućio Nj.E. ambasador Mađarske u Beogradu, dr Atila Pinter. Mađarska će sledeće, 2020. godine biti zemlja partner ovog vinskog događaja, i osim najboljih vina novosadska pubika će upoznati njihove najveće vinske stručnjake.
            - Ovom degustacijom najavljena je buduća saradnja INTERFEST-a i mađarskih proizvođača vina, čemu se unapred radujemo, jer će se predstaviti najbolja vina naših severnih suseda, što će biti posebno osveženje kada je IINTERFEST u pitanju - istakla je predsednica Udruženja INTERFEST, Nataša Budisavljević Radišić, organizatora ovog događaja.
            Ideja organizatora, da ponudi kvalitet više, implementirajući svoju drugu manifestaciju - Ukusi Vojvodine, koja je za dve godine trajanja (u septembru ove godine će biti održana po treći put) uspela da izgradi zavidan renome i da upotpuni ponudu, koju je publika sa odobravanjem prihvatila, u potpunosti je uspela.
            - INTERFEST je uvek imao u vidu da vino bolje „leži“ uz hranu. Zahvaljujći našem drugom festivalu - Ukusi Vojvodine, ostvarili smo bolji kontakt sa proizvođačima hrane pa ih ove godine na ovom događaju bilo nešto više. Izabrali smo najkvalitetnije proizvode kada je hrana u pitanju, i kada se to spoji sa kvalitetnim vinima dobili smo sjajan doživljaj za svakog sladokusca i ljubitelja vina - objasnila je Nataša Budisavljević Radišić.
            INTERFEST je i ovaj put uspeo da predstavi vinsku kartu sa najkvalitetnijim srpskim vinima, da privuče vinarije iz regiona i pokaže kako lokalna vojvođanska hrana odlično paše sa regionalnim vinima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar