Wed01262022

Poslednja izmena:01:11:04 PM

Back HRANA I PIĆE VINO U vinu je istina, i u Bajmoku

U vinu je istina, i u Bajmoku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Vinski viteški red “Sveti Trifun” iz Bajmoka je u krugu svečanosti primljen u Savez vinskih redova Srbije.
            Tačno 351 uzoraka rakije i 40 uzoraka vina je čekalo degustatore u subotu na Skupu vinskih viteških redova u Bajmoku.

            Stotinak vinskih vitezova u svečanoj odori je prodefilovalo do centra, gde je bajmočki Vinski viteški red “Sveti Trifun” primljen u Savez vinskih redova Srbije. Na svečanosti su prisustvovali i vinski vitezovi iz susedne Mađarske.
            - Predali smo im molbu, želeli bismo da se pridružimo Savezu vinskih redova Mađarsk - rekao je Karolj Molnar veliki majstor Vinskih vitezova “Sveti Trifun”.
            - Savez vinskih redova Mađarske ima 49 domaćih i 12 prekograničnih članica. Njihove aktivnosti pokrivaju čitav Karpatki basen, sad se pripremaju za 100. godišnjicu Trijanonskog mirovnog sporazuma. Želimo da sastavimo vino obojeno bojama nacionalnog jedinstva. Želimo da okupimo plemeniti nektar iz svih vinskih regiona istorijske Mađarske i da ga predstavimo javnosti 4. juna 2020. godine - rekao je predsednik Kalman Kocor.
            Skup vinskih viteških redova otvorila je zamenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvat.
            - Veoma je dobar osećaj biti sa ovim ljudima koji su došli ne samo iz regiona, već i iz inostranstva. Imamo i goste iz Mađarske i kao što smo čuli od velemajstora: najvažnija poruka ovih skupova je negovanje nacionalnih odnosa.
            Na manifestaciji je krunisana nova kraljica bajmočkog Vinskog viteškog reda “Sveti Trifun”, imenovani su novi vinski vitezovi, takođe su dodeljene nagrade za najbolje vino i najbolju rakiju.

Tekst: PanonTV


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com