Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE LETNJI ODMOR NA VOJVOĐANSKI NAČIN

LETNJI ODMOR NA VOJVOĐANSKI NAČIN

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Vojvođani svoju ponudu najlepših plaža, kupališta i bazena rado dele sa svojim gostima iz drugih delova Pokrajine, Srbije i drugih zemalja. Tu ponudu čine široke peščane plaže na obalama najvećih reka Dunava, Tise i Save, kao i obale mnogobrojnih jezera.

            Ukoliko se nalazite na obalama reke Dunav, Turistička organizacija Vojvodine preporučuje da posetite sledeće destinacije:
Štrand je sigurno jedna od najpoznatijih plaža na Dunavu, ujedno predstavlja simbol Novog Sada i ima svoju dugogodišnju tradiciju. Posetiocima nudi širok spektar aktivnosti, zabave i razonode. Pored duge peščane plaže, nalaze se i travnate površine, brojni sportski tereni i zabavni sadržaji za decu. Takođe, Štrand nudi raznoliku ponudu kafića, barova i restorana te je popularno mesto i u večernjim satima.
U Bačkoj Palanci nalazi gradska plaža na obali Dunava koja je opremljena tuševima, kabinama, ležaljkama i trščanim suncobranima.  Za sve ljubitelje sportskih aktivnosti, u blizini se nalazi Sportsko-rekreativni centar Tikvara sa halom i terenima na otvorenom.
Beočinska gradska plaža nalazi se na desnoj obali Dunava,. Prostrana peščana plaža može da primi oko 1.000 posetilaca, a pored uživanja na pesku, na raspolaganju su i travnate površine i restoran.
Gradska plaža u Čortanovcima, okružena je gustim šumama, na obroncima Fruške gore. Uređena i opremljena kabinama za presvlačenje, tuševima, letnjikovcima, dečijim igralištem i sportskim terenima.
            Tisa, mirna ravničarska reka idealno je mesto za odmor u letnjim mesecima.
Idilična plaža u Kanjiži ima uređeno igralište, bazen za decu, sportske terene za odbojku, kao i izletište.
U neposrednoj blizini peščane plaže u selu Mol, nalazi se rekreacioni centar Tisin cvet, sa dečijim igralištem, restoranom-prenoćištem i terenima za razne vrste sportskih aktivnosti. Svakako ne manje značajne su: peščana plaža na Staroj Tisi u Čurugu, plaža Babatovo kod Elemira i peščana plaža kod Sente.
            Najpoznatije plaže na reci Savi su: Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici (Brioni) i plaža 29. novembar.
            Na vojvođanskim jezerima, uživaćete na mirnim i tihim ravničarskim vodama, čije će turističke mogućnosti zadovoljiti i najprobirljivije turiste: Zobnatičko jezero (Bačka Topola), jezero Provala (opština Bač)  jezero Bruje (Erdevik), jezero Peskara (Zrenjanin), jezero Tikvara (Bačka Palanka).
            Sasvim drugačiju ponudu imaju bazeni i akva parkovi - turistička gužva, zabava i razonoda su im glavne karakteristike. Veliki broj mladih ljudi, gotovo svakodnevno ovde provodi svoje slobodno vreme.
            Petrolend (Bački Petrovac) je najveća, do sada izgrađena, turističko-zabavna atrakcija u Srbiji, i predstavlja jedan od najmodernijih akvaparkova u širem okruženju. Usaglašen je sa potrebama svih generacija, što ga čini idealnim za porodične posete. Nudi široku ponudu, od običnih bazena, preko bazena sa toboganima, talasima, vodenim masažama, do bazena koji su namenjeni samo deci.

 

Turistički kompleks Horizont – Surduk, predstavlja kompleks od pet otvorenih bazena, sa brojnim sadržajima.

 

Turističko naselje „Relax“, smešteno je u mirnom ambijentu, u Kovačici, udaljeno je svega 45 km od Beograda, 100 km od Novog Sada. Ovde možete uživati u otvorenim i zatvorenim bazenima, kao i dodatnim sadržajima.

 

Karlovačko ostrvo (Maldivi, Majmunsko ostrvo), naziv je spruda sa predivnim peščanim plažama, koji se pri niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com