Sun10252020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back HRANA I PIĆE VINO OSNOVAN SAVEZ VINARA I VINOGRADARA SRBIJE

OSNOVAN SAVEZ VINARA I VINOGRADARA SRBIJE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            U ponedeljak, 01 jula 2019. godine osnovan je SAVEZ VINARA I VINOGRADARA SRBIJE kao nacionalna organizacija koja objedinjava sva regionalna udruženja u Srbiji. Osnivanju su prisustvovali predstavnici 12 regionalnih udruženja i tom prilikom su usvojeni Osnivački akt, Statut i formirani su organi Saveza tj Upravni odbor, Nadzorni odbor i zastupnik Saveza, kao i predsednik i zamenik predsednika UO kao i zamenik zastupnika.

            Udruženje vinara Šumadije dalo je značajan doprinos u pripremi i samom osnivanju, kroz aktivnost pojedinih članova. Kao rezultat dosadašnjeg dobrog rada UVŠ koji je više puta konstatovan i javno priznat, a uvažavajući lične kvalitete i značaj pojedinaca i vinarija iz Šumadije za predsednika UO Saveza izabran je naš istaknuti član Božidar Aleksandrović, a za člana NO kolega Dragan Krgović.
            Osim njih izabrani su: za zastupnika Stevan Rajta, a za njegovu zamenicu Leposava Milić. Preostali članovi UO su Marko Malićanin (Tri Morave), Aleksandar Stojaković (Beograd), Srdjan Petrović (Metohija), Nikola Mladenović Matalj (Negotinska krajina).
            Osnivačkom skupštinom predsedavao je Veselin Despotović kao predsednik UVŠ, što je takodje priznanje ugleda i pozicije našeg Udruženja.
            Novoosnovani Savez ima ambiciozne planove i predstoji nam naporan rad na izradi strategije razvoja vinskog sektora u Srbiji i druge aktivnosti na ostvarenju ciljeva definisanih Statutom i drugim aktima, o čemu ćemo vas redovno obaveštavati.
            Neka je sa srećom!

Mr Mirjana Maksimović
Udruženje Žene i vino

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar