Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TO VOJVODINE DOMAĆIN SLEDEĆEG SASTANKA REGIONA ČLANOVA NECSTouR MREŽE

TO VOJVODINE DOMAĆIN SLEDEĆEG SASTANKA REGIONA ČLANOVA NECSTouR MREŽE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine je nedavno, kao punopravni član, prisustvovala na godišnjem Generalnom sastankU NECSTouR mreže i Tematskoj konferenciji u Santa Kruzu na Tenerifima. Da je ova mreža značajna svedoči i podatak  da su u NECSTouR mrežu učlanjeni regioni kao što su Andaluzija, Katalonija, Sardinija, Emilija Romanja, Istra i mnogi drugi.

            Prvog dana je održana Tematska konferencija pod nazivom „Primena turističkih trendova u upravljanju podacima, talentima i resursima na Evropskim ostrvima i regijama“. Narednog dana na godišnjem Generalnom sastanaku je zvanično predstavljena nova „NECSTouR“  Strategija 2019-2021, koja se bazira na „NECSTouR  5S“ održivog turizma, a to su: pamet (Smart), socio- kulturni (Socio-cultural), veštine (Skills), bezbednost (Safety) i statistika (Statistics).
            S tim u vezi naredni NECSTouR Strateški događaj će se održati u Novom Sadu, gde će domaćin biti Pokrajinska vlada i Turistička organizacija Vojvodine. Tema događaja će biti „Bolje mesto za život, bolja mesta za posetiti“ u okviru Evropske prestonice kulture 2021 i Omladinske prestonice Evrope 2019. Cilj događaja jeste  da se primeni ova tema kao sredstvo u rešavanju studije slučaja: Prestonica kulture - pre, tokom i posle ovoj tematskog događaja. To uključuje promovisanje principa, primere dobre prakse na destinaciji i opširniji dijalog o kulturnom nasleđu destinacije.
            Pored uloge da okuplja sve članove NECSTouR, donosi i  važne odluke u cilju najbolje budućnosti za mrežu. Ovogodišnji sastanak se bavio razmenom znanja i novim strateškim delovanjem poslovnih udruženja pod nazivom „NECSTouR 5S Matching event 1st edition“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com