Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE USPEŠNA PROMOCIJA VOJVODINE U TEMIŠVARU

USPEŠNA PROMOCIJA VOJVODINE U TEMIŠVARU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine organizovala je Dane Vojvodine u Temišvaru (Rumunija), u periodu od 2-3.07.2019. godine. Samom događaju prethodila je konferencija za medije, održana 02.07.2019. godine u restoranu Lloyd, uz prisustvo eminentnih rumunskih medija. Novinarima su se obratili Generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru gospodin Vladan Tadić, direktorka Turističke organizicije Vojvodine dr Nataša Pavlović i direktorka Turističke organizacije Vršac Tatjana Palkovač.

            Manifestacija Dani Vojvodine se po treći put održava u ovom rumunskom gradu. Na trgu Piata Victoriei žiteljima Temišvara su se predstavili pored Turističke organizacije Vojvodine, TO Vršac, TO Plandište, TO Bela Crkva, TO Temerin, TO Bački Petrovac, Akva park Petrolend, vinarija Veselinović-Benišek, testenine Pastai d.o.o., Salaši za vas. Posetioci su imali priliku degustirati poznata vojvođanska vina sa teritorije Vršca i Fruške gore i istovremeno uživati u tradicionalnim narodnim igrama u izvođenju KUD- a „Laza Nančić“ iz Vršca. Posebnu pažnju izazvale su i mažoretkinje iz Bele Crkve, koje predstavljaju neizostavan deo Belocrvanskog karnevala. Pored žitelja Temišvara, ovaj događaj je privukao pažnju brojnih turista koji su trenutno u poseti ovom gradu. Najveća zainteresovanost zabeležena je za vojvođanske salaše i razne vidove aktivnog odmora u Vojvodini.
            Teritorija Rumunije predstavlja značajno turističko tržište, za AP Vojvodinu, o čemu svedoče i podaci Republičkog zavoda za statistiku. Naime prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku Vojvodinu je u 2018. godini posetilo 13.493 posetilaca iz Rumunije, što je za  14% više nego 2017. godine. Kada je reč o noćenjima rumunskih turista za područje AP Vojvodine, došlo je do povećanja od čak 50,7% u odnosu na 2017.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com