Mon03012021

Poslednja izmena:11:37:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TO Vojvodine: Dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta

TO Vojvodine: Dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Vojvodina je osobena i lepa u svakom od četiri godišnja doba. Prirodne raznolikosti Pokrajine ogledaju se i u njenoj klimi. Specifičnost položaja, sadržana u udaljenosti mora i visokih planina, formirala je ovde izrazito kontinentalnu klimu sa veoma hladnim zimama i žarkim letima. Ipak, ostavljamo belu i romantičnu zimu po strani, jer nam je cilj da doživimo i uživamo u vojvođanskom letu. Ono je u agrarnom pejzažu, na njivi, užurbano i radno.

Ipak, nađe se vremena i za odmor. I to onaj koji provodimo u hladu na + 30°C, ispod   razgranatih krošnji topola ili nekog suncobrana, pored reke, na jezerskoj plaži, bazenu...
            Vojvođani neguju tradiciju odlaska na kupališta. U početku su ona bila smeštena  na  obali najbliže reke ili jezera, u blizini sela. Bio je to pravi idilični pejzaž i ravničarska pastorala satkana od mirne vode, trske, beskrajne ravnice... Značajan deo ove idile sačuvan  je  do danas. Početkom 20. stoleća u gradovima i varošicama grade se prvi bazeni. Na njima se pojedinci  iz  građanskog  staleža  druže  i traže osveženje u vrelim letnjim danima. Istovremeno, rečne plaže pored gradova, ovde poznate pod prepoznatljivim imenom štrand, sve se više uređuju i prilagođavaju posetiocima. Otvaraju se prvi restorani, podižu svlačionice i doteruju zelene površine.
            Ponudu  najlepših kupališta, plaža i bazena, Vojvođani danas rado dele sa svojim gostima, iz drugih delova Pokrajine, Srbije i susednih zemalja. Ova ponuda uključuje, pre svega, široke peščane plaže na obalama najvećih reka - Dunava, Tise i Save.
U hladu šumskog pojasa koji prati reke nalaze se neki od najlepših pejzaža Vojvodine. Na jezerima, bez obzira da li su nastala  prirodnim procesom ili aktivnošću čoveka, uživaćete na mirnim i tihim ravničarskim vodama. Turističke mogućnosti će ovde zadovoljiti  i  najprobirljivije izletnike.
            Sasvim drugačiji prizor - turistička gužvu, zabavu i razonodu, doživećete na bazenima. Veliki broj mladih ljudi, gotovo svakodnevno, ovde provodi svoje slobodno vreme.
Kada obiđete sve destinacije iz ovog kataloga, shvatićete koliko Vojvođanima znači leto na kupalištima, i što je još važnije, koliko su spremni da ga podele baš sa vama. Zato, dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta.

Turistička organizacija Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar