Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TO Vojvodine: Dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta

TO Vojvodine: Dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Vojvodina je osobena i lepa u svakom od četiri godišnja doba. Prirodne raznolikosti Pokrajine ogledaju se i u njenoj klimi. Specifičnost položaja, sadržana u udaljenosti mora i visokih planina, formirala je ovde izrazito kontinentalnu klimu sa veoma hladnim zimama i žarkim letima. Ipak, ostavljamo belu i romantičnu zimu po strani, jer nam je cilj da doživimo i uživamo u vojvođanskom letu. Ono je u agrarnom pejzažu, na njivi, užurbano i radno.

Ipak, nađe se vremena i za odmor. I to onaj koji provodimo u hladu na + 30°C, ispod   razgranatih krošnji topola ili nekog suncobrana, pored reke, na jezerskoj plaži, bazenu...
            Vojvođani neguju tradiciju odlaska na kupališta. U početku su ona bila smeštena  na  obali najbliže reke ili jezera, u blizini sela. Bio je to pravi idilični pejzaž i ravničarska pastorala satkana od mirne vode, trske, beskrajne ravnice... Značajan deo ove idile sačuvan  je  do danas. Početkom 20. stoleća u gradovima i varošicama grade se prvi bazeni. Na njima se pojedinci  iz  građanskog  staleža  druže  i traže osveženje u vrelim letnjim danima. Istovremeno, rečne plaže pored gradova, ovde poznate pod prepoznatljivim imenom štrand, sve se više uređuju i prilagođavaju posetiocima. Otvaraju se prvi restorani, podižu svlačionice i doteruju zelene površine.
            Ponudu  najlepših kupališta, plaža i bazena, Vojvođani danas rado dele sa svojim gostima, iz drugih delova Pokrajine, Srbije i susednih zemalja. Ova ponuda uključuje, pre svega, široke peščane plaže na obalama najvećih reka - Dunava, Tise i Save.
U hladu šumskog pojasa koji prati reke nalaze se neki od najlepših pejzaža Vojvodine. Na jezerima, bez obzira da li su nastala  prirodnim procesom ili aktivnošću čoveka, uživaćete na mirnim i tihim ravničarskim vodama. Turističke mogućnosti će ovde zadovoljiti  i  najprobirljivije izletnike.
            Sasvim drugačiji prizor - turistička gužvu, zabavu i razonodu, doživećete na bazenima. Veliki broj mladih ljudi, gotovo svakodnevno, ovde provodi svoje slobodno vreme.
Kada obiđete sve destinacije iz ovog kataloga, shvatićete koliko Vojvođanima znači leto na kupalištima, i što je još važnije, koliko su spremni da ga podele baš sa vama. Zato, dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta.

Turistička organizacija Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com