Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Užurbani ritam plaža na Savi

Užurbani ritam plaža na Savi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Deo sremskog toka reke Save turistički je višestruko prepoznatljiv i zanimljiv, zahvaljujući, pre svega, rezervatima Obedska bara i Zasavica. Biodiverzitet, predeo prostranih ritskih šuma, folklorna kultura naseljenih mesta u okruženju, sve to decenijama unazad privlači turiste. Takođe, na ovom delu toka nalaze se i dve pla- že koje izletnici rado posećuju u toku letnje sezone.

            Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, poznata još i kao Brioni, nalazi se na levoj obali reke, u južnom delu grada. To još jedno od onih mesta na koje je lokalno stanovništvo ponosno i koje će vam rado preporučiti. Ovde se, između ostalog, može pronaći odgovor na pitanje po čemu je sve prepoznatljiva Sremska Mitrovica. Plaža je lako pristupačna i dostupna kroz nekoliko gradskih ulica koje  izlaze na obalu reke. Obala je od peska, sitnog šljunka, ali i na travnatim površinama. Inače, po uređenosti Gradska plaža spada u red boljih i opremljenijih plaža Vojvodine. Kupačima su na usluzi parking mesta, i to za  bicikle, motore i automobile; kabine; spasilačka služba i lekarski nadzor. Kada vrelina Sunca dosadi, na raspolaganju  je prirodni hlad. U  neposrednoj  blizini plaže nalazi se kompleks Carske palate iz rimskog perioda i to je nešto što  ne  treba propustiti.
                Na Brionima je aktuelna ugostiteljska ponuda nekoliko restorana, kafea i barova. Tu su i sportski sadržaji - tereni za odbojku na pesku, fudbal na pesku, košarku, stoni tenis, mini golf. Za najmlađe je rezervisano dečije igralište sa ljuljaškama, toboganima i klackalicama, a za starije usluge ronilačkog kluba. Sve u svemu, Brioni na Savi su pravi i ozbiljan lokalitet kupališnog turizma.
            Plaža 29. novembar nalazi se kilometar zapadno od centra Sremske Mitrovice. Iako znatno manja od Briona, ona ima sve sadržaje  dobro  opremljene plaže. Tu su parking (automobili, motori, bicikle), kabine, klupe, tuševi, spasilačka služba i u letnjim danima toliko potreban prirodni hlad. U ugostiteljskoj ponudi su restorani i kafići. I ovde ima sportskih terena za odbojku na pesku, fudbal, košarku, stoni tenis, a tu su i sadržaji za decu (ljuljaške,  tobogan, klackalice).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com