Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Čudesna Divanhana otvara Novosadsko muzičko leto

Čudesna Divanhana otvara Novosadsko muzičko leto

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Dobrodošli na Etno i džez koncerte koji će biti održani u okviru Novosadskog muzičkog leta 2019. Koncerti su tradicionalno, na otvorenom - u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1) i na Brodu Zeppelin, od 27. jula do 1. avgusta. Organizaciju ovog spektakla potpisuje Muzička omladina Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada.

            Subota, 27. jul , na lokaciji Vrt Srednjoškolskog doma, od 21,00 donosi „Sevdah pod lipom“, koji će nam na spektakularan način „ispevati“ grupa DIVANHANA (BiH).  Ova grupa osnovana je početkom 2009. godine sa namerom da neguje i prezentuje tradicionalnu muziku zemalja Balkana, s pažljivim fokusom na sevdalinku. U muzici Divanhane, stare melodije prilagođene su našem vremenu zahvaljujući modernim aranžmanima u kojima se prepoznaju uticaji džez, pop i klasične muzike XX veka. Cena karte je 800,00 dinara.
            Dvoje vrhunskih umetnika YVETTE HOLZWARTH, violina, vokal (SAD) & MIROSLAV TADIĆ, gitara (Srbija/SAD), predstaviće u nedelju, 28. jula, u Vrtu Srednjoškolskog doma, takođe u 21,00, program pod nazivom „Spavati, možda sanjati“. To je program uspavanki za decu i odrasle sa Tadićevog novog albuma, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora. Makedonija, Brazil, Dalmacija, Kalifornija i Andaluzija. Ovo su samo neke od stanica na ovom šarolikom muzičkom putovanju. Cena karte je 1.000,00 dinara.
JMI WORLD JAZZ ORCHESTRA - Svetski džez orkestar Muzičke omladine koji okuplja mlade džezere iz celog sveta, a deluje pod umetničkim vođstvom renomiranog američkog tromboniste, nastupiće u utorak, 30. jula, na Brodu Zeppelin, od 21,00 sa programom nazvanim „Pop That Swing“. Dirigent će biti Luis BONILLA (SAD). Orkestar postoji šest godina, a čine ga 18 vrhunskih muzičara iz četrnaest zemalja, s pet kontinenata.
Do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima i ostvario niz zapaženih koncerata širom Evrope. Ulaz na koncert je slobodan ulaz
            Četvrtak, 1. avgust, Brod Zeppelin, 21,00 rezervisan je “Sav taj jazz i funk” NOVOSADSKOG BIG BANDA kojim će dirigovati Fedor VRTAČNIK, a solistkinja Danka ADAMOV. Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima u regionu. Svojim kreativnim nastupima uz visok kvalitet izvođenja i programe koji prate najsavremenije svetske trendove , Novosadski big bend je postao nezaobilazni činilac u kulturnom životu Novog Sada, ali i čitave zemlje.
Slobodan ulaz!
            Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 021/452–344) svakog radnog dana od 8h do 14h,kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com