Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Rtanj - mesto za sve mlade i one koji se tako osećaju

Hotel Rtanj - mesto za sve mlade i one koji se tako osećaju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Sportski sadržaji ispred, ljubazno osoblje unutar hotela u kojem se stalno nešto dešava, Odžaklija i Kamin sala sa ponudom domaće hrane i pića, koncerti, dečji glasovi i smeh je kratka lična karta hotela „Rtanj“ na Kopaoniku. „Rtanj“ ima svoje fanove, koji ga zovu „hotel sa dušom“. Drugi se nazivaju „decom Rtnja“ jer su svake godine, leti i zimi, dolazili ovde na skijanje, druženje, dobrim delom i odrastanje.

            Prema rečima Srećka Lazarevića, upravnika hotela „Rtanj“, ova letnja sezona na „Rtnju“, kao i na celom Kopaoniku, zbog učestalih kiša i lošeg vremena, nešto kasni, ali ne toliko da se ne može nadoknaditi. Jer, brojna događanja, „Avanturija“, koja godinama organizuje decu u jednonedeljnom i dvonedeljnom savladavanju veština u prirodi, brojni sadržaji poput zipline, veštačke stene, tramboline...), žurki i koncerata, daju povoda da, bez obzira na vremenske uslove, gosti svih uzrasta provedu ispunjeno i kvalitetno vreme.
            Tokom manifestacije „Dana borovnice“, u trajanju od 26. do 28. jula „Rtanj“ je bio ispunjen do poslednjeg mesta. Paralelno sa ovim, kako za poljoprivredne proizvođače podkopaoničkog kraja, tako i za turiste, sve popularnijim događajem, odvijala se i Trail Race Kopaonik i MTB „Tri strane Kopaonika“, što je privuklo veliki broj posetilaca željnih akcije i novih iskustava. Kao i ranijih godina, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Turističkom organizacijom Raške, hotel „Rtanj“ je bio domaćin delu manifestacije. U njemu su bili smešteni gljivari iz Grčke, održana su dva večernja rock koncerta.
            - Godinama se trudimo da „Rtnju“ damo poseban imidž, da se o njemu ne govori samo kao o hotelu već o mestu lepog doživljaja. „Rtanj“ je prijatelj dece i u njemu odsedaju porodice sa malom decom, pre svega zbog mogućnosti za brojne aktivnosti na njegovom platou. Posebno je interesantan starijima, odnosno nešto većoj deci željnoj da odmor provedu u neformalnoj, kežual varijanti, ali sa stilom. Zato smo zadatak da ovaj objekat na 1767.1 metru nadmorske visine, učinimo što atraktivnijim, shvatili vrlo ozbiljno. „Rtanj“ je početna stanica dva kilometra duge Gljivarske staze, a Off-road trka, SERBIAN TROPHY takmičenje posada terenskih vozila u savladavanju prepreka teško prohodnih terena, koje kreće sa platoa „Rtnja“, ove godine, zbog velikog interesovanja učesnika, biće održana dva puta. „Rtanj“ će biti domaćin i jubilarnih X „Dana vrganja“ prvog vikenda septembra - objašnjava gospodin Lazarević, i dodaje da će u narednom periodu „Rtanj“, izgradnjom sportskog terena za košarku, mali fudbal i rukomet, sa tribinama, u neposrednoj blizini, omogućiti sve potrebne uslove za pripremu sportista.
            I kao što pravi domaćini na vreme planiraju sledeći korak, tako se u jeku letnje uveliko planira zimska sezona koja počinje prvog vikenda decembra. Tokom naredne sezone „Rtanj“ će u dogovoru sa TO Raška, više nego ranijih godina biti usredsređen na organizaovanje dnevnih događaja, after-party koncepta dnevnih žurki za sve posetioce Kopaonika. To će dati  skijašima povod za provod uz nezaobilazne krofne, ali i svima onima kojima će dešavanja ispred hotela ispuniti potrebu za dnevnom dozom muzičkog, adrenalinskog, socijalnog uživanja. Večernji časovi će kao i do sada biti ispunjeni akustičnom muzikom i nastupima rock bendova.
            Zahvaljujući posvećenom radu svih onih koji reprezentuju „Rtanj“, on godinama opstaje u vrhu prebogate turističke ponude ovog planinskog centra, ostajući mlad za mlade bez obzira na broj godina. Save Ovde se one lako zaboravljaju.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com