Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Stara Pazova u maniru svetskih craft festivala

Stara Pazova u maniru svetskih craft festivala

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            U okviru obeležavanja Dane opštine Stara Pazova, odžan je po prvi put Craftwerk festival zanatskog piva.
            Na Trgu Dr Zorana Đinđića uz bogat kulturni i koncertni program stanovnici opštine Stara Pazova od 31. jula do 03. avgusta moći će da upoznaju i degustiraju raznovrsne ukuse iz 12 zanatskih pivara iz Srbije, da uživaju u bogatom programu. Gasto ponuda, koncerti „Van Gogha“ prvo i Sanje Ilića i „Balkanike“ drugo veče, uz prijatne letnje temperature izmamile su veliki  broj građana da dođu, vide, probaju nešto novo, nešto drugačije.

            Po rečima direktorice Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragane Zorić, prirodno je da Stara Pazova kao jedna od najrazvijenijih opština, poznata po razvijenoj privredi, bude domaćin jednoj ovakvoj manifestaciji. Smatra da je ovo jedan od načina afirmacije „kućnog pivarstva“ i želja organizatora je da se nađe u trendu i da svoj doprinos jednoj od najbrže rastućih privrednih grana u svetu - proizvodnji zanatskog piva. Ono što je još bolja vest je da se ovih dana očekuje se otvaranje prve craft pivare u Starim Banovcima, opština Stara Pazova.
            Ona je istakla da je festival zapravo velika uvertira za dešavanja 30. i 31. avgusta, povodom najveće opštinske manifestavije „Gastro Srem 2019“. Za tu priliku ekskluzivno za portal TOPSRBIJA najavila je izlaganje jednog od četiri primerka najmanjeg kuvara na svetu, veličine 2x2 cm, u prostorijama Narodne biblioteke Dositej Obradović“ Stara Pazova.
            Iako neduge tradicije, ove godine biće održan po četvrti put, „Gastro Srem“ je svojom širokom ponudom specijaliteta ovog podneblja prerastao u jedinstvenu manifestaciju koja kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu miri staro sa novim.
            - Na ovoj manifestaciji mi se dičimo bogatom gastronomijom koja je oličenje Srema i zaista se na njoj vidi da mi imamo šta da ponudimo. „Gastro Srem“ i druge manifestacije su i povod da reprezentujemo vredno kulturno istorijsko nasleđe Srema. Kvalitetni smeštajni kapaciteti i povećan broj ležajeva u poslednje vreme omogućuje i povećanje broja noćenja  svih onih koji osim događanja na centralnom gradskom trgu žele da posete naše galerije i muzeje, onih koji opštinu Staru Pazovu, smeštenu između dva velika grada, Beograda i Novog Sada, prepoznaju kao idealnu turističku destinaciju - kaže Dragana Zorić.
            U opštini Stara Pazova organizuje se 12 manifestacija. Gotovo u svakom selu ima neki zanimljiv događaj, a tradicija je na strani fijakerijada u Starim Banovcima, posebno u Surduku, gde će krajem septembra ove godine, u organizaciji Konjičkog kluba „Conversano" iz Surduka, biti održana po 26 put.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.2814710205209121&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com