Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE PREKO 200 MANIFESTACIJA U AVGUSTU U VOJVODINI

PREKO 200 MANIFESTACIJA U AVGUSTU U VOJVODINI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

            Turistička ponuda Vojvodine aktuelna je tokom cele godine, a naročito u letnjim mesecima. Turističke destinacije nude brojne atrakcije, a boravak može biti upotpunjen posetom nekoj od mnogih manifestacija. Tokom avgusta održaće se veliki broj kulturnih manifestacija kao što su festival u Sremskim Karlovcima, Velikogospojinska izložba u Adi, likovne kolonije u Golubincima i Somboru, Brod teatar u Novom Sadu, rok festival u Banatskom Novom Selu i Banatskom Sokolcu i dr.

            Kako je Vojvodina poznata po gastronomskim specijalitetima, posetioce očekuje veliki izbor kulinarskih festivala. Ljubitelji štrudle mogu da posete festivale u Novom Miloševu i Bačkoj Palanci. Tu su i Pečurkijada u Iloku, Somborska eko kujna, Bački kotlić, Pasuljijada u Savinom selu, kuvanje paprikaša od petlova u Bezdanu.
            Interesantno će biti sigurno i na Fijakerijadi u Šidu i Pančevu, Eko regati na Tamišu, Trci magaraca u Banatskim Vinogradima, Danima piva u Zrenjaninu i manifestaciji Siđi do reke u Jabuci.
            Tokom avgusta organizuju se i tri velike manifestacije koje privlače desetine hiljada posetilaca.
            Festival uličnih svirača - GRADIĆ fest biće održan 19. put od 29. do 31. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana festivala Gradić će postati umetnički kvart, na čijim ulicama će se smestiti muzika, filmovi, pozorište, izložbe i performansi.
            Krajem avgusta svake godine u Novi Bečej se slije bujica ljudi na prelepo uređeni kej da uživa u nastupima muzičkih zvezda u čast gradske slave Velike Gospojine. Ova manifestacija je verski praznik i slava varošice, na njoj se spajaju tradicionalno i savremeno i okupljaju se kako stariji, tako i mladi. Defile konjskih zaprega, koncerti , kuvanje riblje čorbe, etno bazar Dečija ulica, Poljo fest - zaštitni su znaci Novog Bečeja. Manifestacija se organizuje od 22. do 27. avgusta 2019. godine.
            Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta 2019. godine na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Ova manifestacija na jednom mestu okupiće domaće proizvođače koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu, i goste iz Srbije i regiona. Svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, meda, džemova, rakije, vinarije, poslastičari, bombondžije, poljoprivredna gazdinstva, udruženja žena. Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete ovog podnebnja i da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. „Gastro Srem“ je jedinstvaena manifestacija na ovom prostoru, koja kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu spaja tradicionalno i savremeno doba.

Kompletan program manifestacija možete da pogledate na: https://vojvodina.travel/manifestacije/avgust/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com