Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotel u šumi - Borkovac, Ruma

Hotel u šumi - Borkovac, Ruma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Između Beograda i Novog Sada, okružen Borkovačkom šumom, u naposrednoj blizini uliva Borkovačkog potoka u Borkovačko jezero, akumulaciju nastalu 70-tih godina prošlog veka, oko kojeg se godinama formiralo gradsko izletište, puno sadržaja, smestio se hotel „Borkovac“, reprezentativan objekat koji može da izađe u susret svim zahtevima savremenog gosta.

            Zamisao da na tom mestu bude restoran, podignut 2008. godne nije dugo opstala. Dograđene su prvo sobe, zatim i spa centar. Kako su rasle potrebe za kapacitetima, pre tri godine događen je novi deo, sa  26 komfornih soba (francuski + pomoćni ležaj).
            Hotel raspolaže prostranim restoranom kapaciteta 200 i otvorenom terasom kapaciteta oko 100 mesta, sa pogledom na šumu. U ponudi je bogat izbor nacionalnih i internacionalnih jela, kao i jela sa preporukom domaćina: Borkovački specijalitet, Borkovački gulaš i Borkovačka pica. Vinska karta sadrži bogat izbor vina sremskih vinarija „Kovačević“ i „Deurić“, kao i šumadijske Vinarije „Aleksandrović“ iz Vinče (Topola - Oplanac)
Konferencijska sala, takođe sa 100 mesta u bioskopskoj postavci, i sa pogledom na Borkovačku šumu, ispunjava sve uslove za kvalitetetan i neometan rad.
Korisnici spa centra, osim malog bazena sa jacuzzi-jem, saune, parnog kupatila, tepidarijuma, masaža, svoj boravak mogu da upotpune boravkom u zaštićenom prostoru na otvorenom, povezanim sa unutrašnjim delom spa centra.
Planirana je dogradnja dva apartmana na trećem spratu, radi se proširenje spa centra, koji će biti upotpunjen slanom sobom i prostranim jacuzzi-jem, i jednog manjeg kafića u njegovom sklopu.
            Popunjenost hotela se kreće od 70, pa čak do 90%, kolika je bila tokom jula ove godine. Najverniji gosti, i najbrojniji dolaze iz Beograda, oko 60% od ukupnog broja, stranci čine 25 - 30%, a ostali su Novosađani, Somborci, Vrščani i iz drugih vojvođanskih gradova.
Domaćini su zadovoljni što njihovi gosti koriste sve ponuđene blagodeti, od sadržaja u samom hotelu, do otvorenog olimpijskog bazena u neposrednoj blizi, uživaju u šetnjama uređenim stazama, vežbaju duž trim staza, u vožnji bicikala delom „Jezerske rute“, otvorene prošle godine, zahvaljujući projektu RRA Srem i TOO Ruma u ulozi partnera, finansiranim od strane Švacarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i učešće Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Zahvaljujući ovom projektu, teritorija opštine Ruma je postala deo međunarodnog biciklističkog pravca EuroVelo 6 kroz Srem, koja u dužini od 155 kilometara povezuje tri sremske opštine: Rumu, Irig i Inđiju i jezera u tim opštinama: Pavlovačko, Borkovačko, Bankovačko (Međeš), Dobrodol i Jarkovci. U neposrednoj blizini je i uređena plaža na Borkovačkom jezeru.
            Zbog svih gore pomenutih pogodnosti Hotel „Borkovac“ je idealan za boravak poslovnih ljudi, porodica sa malom decom. Jezero je dobro poribljeno i obiluje krupnim primercimа somа, smuđа i šаrаnа, zbog čega su ga ribolovci prepoznali kao jednu od omiljenih destinacija. Borkovačka šuma i samo jezero pogodni su za pripremu sportista.  Svoje pripreme za nastup na OI u Londonu na Borkovačkom jezeru imao je srpski kajakaški četverac.
            Gostima prija čist šumski vazduh, cvrkut ptica, odmor uz kafu na terasi sobe sa pogledom na šumu, ali bez izuzetka hvale visok nivo higijene „Borkovca“ koji trenutno ima tri zvezdice, ali po svemu zaslužuje bar jednu više.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com