Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Uživanje uz Hladno pivo i Van Gogha

Uživanje uz Hladno pivo i Van Gogha

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 14
  • Sledeća

            Neočekivana oluja, ali i sjajno rock veče obeležili su treći dan Velikogospojinskih dana. Uz velike tehničke probleme i kašnjenje koncerata, ipak su nastupila sva tri najavljena benda: poznati mađarski sastav Pokolgep, momci iz grupa Hladno pivo i Van Gogh. Dolazak rečne flotile obogatio je dnevni program uz otvaranje već poznate dečije ulice „Avlija zabavlija“

            Iako je dan u Novom Bečeju bio tropski vreo, neočekivana petnaestominutna oluja protutnjala je kroz ovu varoš neverovatnom brzinom ostavivši iza sebe velike tehničke probleme organizatorima manifestacije. Kompletna bina, tehnika i binska oprema bile su pod vodom, što je prouzrokovalo prilično kašnjenje večernjeg programa. Uz veliki napor tehničkog osoblja producenatskih kuća Top Tona i Sky Music-a, bina je ipak osposobljena za nastupe, iako nije radila punim kapacitetom. Nešto posle 21:30, pred više desetina hiljada željnih fanova, mađarski bend Pokolgep je otvorio koncertni program energičnom i odličnom svirkom.
            Sa zakašnjenjem je nastupio i bend Hladno pivo, ali to ih nije sprečilo da zadovolje svoje fanove sjajnim hitovima poput pesme „Nije sve tako sivo“ koja bi možda najbolje i oslikala veče u Novom Bečeju.
            Iako je bilo planirano da bend Van Gogh nastupi oko 23h, Đule i ekipa izašli su na binu nešto posle 01h. Sviralo se i pevalo do kasno u noć, a atmosfera je bila toliko dobra da se zaboravilo na sve tehničke probleme i čekanje publike da uživaju u nastupima omiljenih bendova.
            Nešto ranije, oko podneva, svoja vrata za posetioce Velikogospojinskih dana otvorila je i Rečna flotila. Meštani Novog Bečeja i njihovi gosti imali su priliku da obiđu vojne brodove i upoznaju se sa radom naše mornarice. S druge strane, Žandarmerija Srbije je u parku ispred predškolske ustanove „Pava Sudarski“ imala i prikaz svoje opreme i tehnike.
            Kao  i svake godine, čuvena dečija ulica „Avlija zabavlija“ otvorena je u popodnevnim satima prigodnim programom za klince i klinceze. Uprkos nevremenu koje je zadesilo ovu banatsku varoš, možemo reći da je treći dan manifestacije bio odlično posećen i prepun različitih sadržaja.
            Nevreme nije naškodilo ni Ulici zanatskog piva. Začas je ulica očišćena, štandovi otvoreni, pa je program koji je oplemenilo Takmičenje u obaranju ruke, koje je u saradnji sa Savezom Srbije za obaranje ruke, organizovao partner Velikogospojinskih dana - Bin marketing. Uz 80-ak vrsta piva i odlične mlade, domaće bendove, žurka je i ovde trajala do iza ponoći.

Sanja Veličković,
ExtoMedia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com