Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Nezapamćena atmosfera na Velikogospojinskim danima uz Cecu i Dejana Petrovića

Nezapamćena atmosfera na Velikogospojinskim danima uz Cecu i Dejana Petrovića

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Novi Bečej je sinoć bio mesto susreta Banata, Srema i Bačke, ali i mnogih gostiju iz svih delova Srbije i regiona koji su došli da uživaju u nastupima Dejana Petrovića i njegovog Big Bend i Svetlane Cece Ražnatović.

            Rekordan broj ljudi okupio se na prelepom Tiskom keju u okviru 26. Velikogospojinskih dana na poslednjoj večeri muzičkog programa u kojoj su, po prvi put u ovoj varoši, nastupili Dejan Petrović Big Bend i Svetlana Ceca Ražnatović. „Ambasador Srpske Trube“ kako inače nazivaju Dejana Petrovića, stigao je puno ranije u Novi Bečej sa željom da bolje upozna ovu banatsku varoš. Jedan od razloga je bila i „Parada konja“, koja je posebno privukla njegovu pažnju. Kako je izjavio, konji su njegova velika ljubav i bila mu je čast da prisustvuje pod-manifestaciji koja je preteča današnjih Velikogospojinskih dana.
            Koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Benda počeo je nešto posle 20:00h uz popularnu numeru „Vrtlog“, da bi se nastavio obradama poznatih pesama stranih i domaćih izvođača poput Black Sabbath-a, Rammstein-a, Michael Jacksona, EKV-a, Riblje čorbe, Idola i mnogih drugih. Poznat po energičnom nastupu, Dejan Petrović nije ostavio ravnodušnim ni publiku koja se sinoć okupila u velikom broju.
            Njegov koncert bio je odlična uvertira za premijerni nastup najveće sprske zvezde folk muzike Svetlane Cece Ražnatović koja je na binu izašla tačno u 22:00. Plato Tiskog keja kao i samo šetalište bilo je prepuno njenih fanova koji su došli iz Republike Srpske, Rumunije i svih delova naše zemlje. Meštani Novog Bečeja kažu da nikada nije bila veća posećenost, a publika je pevala njene hitove puna dva sata. Ceca nije krila svoje oduševljenje rekavši da je presrećna što je imala tu čast da nastupi po prvi put na jednoj ovakvoj manifestaciji koja važi za jednu od 5 najvećih u našoj zemlji. Poznata po tome što je uvek na raspolaganju svojim fanovima, ova folk diva se nakon nastupa družila i  sa najvećim fanovima, koji su u velikom broju čekali da se slikaju da svojom omiljenom pevačicom.
            Spektakularnim vatrometom završen je koncertni deo Velikogospojinskih dana, a prema rečima organizatora ni ove, kao ni svih proteklih godina, nije došlo ni do jednog incidenta. Velika Gospojina će, kao i svake godine, zvanično biti završena litijom, u utorak 27. avgusta od 17:00h. Procene su da je Novi Bečej u toku trajanja manifestacije posetilo preko 150.000 ljudi.
            Podsetimo, Velikogospojinski dani važe za tradicionalnu porodičnu manifestaciju, koja pored koncertnog programa obiluje velikim brojem pod-manifestacija među kojima su Poljo-fest, Parada konja, Etno Bazar, Dečija ulica i Ulica zanatskog piva. Ne smemo zaboraviti ni takmičenje u kuvanju riblje čorbe pod nazivom „Velikogospojinski kotlić“ kao ni okršaj tamburaških orkestara.

Sanja Veličković,
ExtoMedia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com