Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM HOTELI Olimp****, mesto vrhunskog odmora

Olimp****, mesto vrhunskog odmora

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Već kada pređete Čaldov vijadukt, a potom izađete iz „zlatiborskog“ tunela, znate da ste stigli u turistički centar Zlatibor i do Olimpa - ne onog grčkog, gde su starogrčki Bogovi našli svoj dom, već ovaj naš, zlatiborski hotel „Olimp“, koji svojim gostima poput onog čije ime nosi, pruža ugodnost doma, u kome bi i Bogovi rado boravili.

            Hotel „Olimp“ je predivno mesto kakvo se samo poželeti može. U njemu možete doživeti osećaj kao retko gde na drugom mestu, hotelskog tipa. Ali, razliku od Olimpa u Grčkoj, naslonjenog na mitove i prošlost, hotel „Olimp“, sjajna destinacija za odmor i uživnje, okrenuta budućnosti.
            Od otvaranja 2001., zatim adaptacije i dogradnje 2010. godine, čime su smeštajni kapaciteti znatno uvećani, hotel „Olimp“ je nosilac ideja razvoja savremenog hotelijerstva, u službi potreba današnjeg gosta, bilo da se radi o domaćoj ili stranoj klijenteli.
            Slučaj je hteo da ovaj objekat bude podignut na izvorištu geotermalnih voda sa lekovitim svojstvima. Hotel za sve potrebe, koristi isključivo ovu vodu. Termomineralnom vodom su, uz dogrevanje, napunjeni i otvoreni olimpijski i dečji bazen i od 2016-te godine reprezentativni wellness centar HEDONA. Od 2013., hotel „Olimp“ je zvanično prvi hotel u Srbiji sa energetskim pasošem i statusom ekološkog hotela, ne samo na Zlatiboru, već i u Srbiji.
            Od drugih hotel „Olimp“ izdvajaju otvoreni bazeni o čijoj besprekornoj higijeni se stara čitava armija ljudi, i koji nazivaju spasom u vreme visokih letnjih temperatura. Niko se ne žali na gužvu, u vreme kada se turisti sa celog Zlatobra sliju u ovaj prostor, jer ima dovoljno ležaljki, suncobrana, mesta u bazenima i oko njih, za sunčanje, druženje i, kome je po volji, samovanje.
            Tu je i velelepan wellness&sta centar, sa đakuzijem, saunama, veselim tuševima, tepidarijumima, masažama i bazenom opremljenim hidromasažerima, koji predstavlja otkrovenje za goste hotela, a sve pod nadzorom stručnog osoblja. Igračkaonica za manju decu, prostor za male sportove, raskošna i hvaljena kuhinja i prostrana hotelska trpezarija, ljubazno i elokventno osoblje, uvek na usluzi, uglavnom stalne klijentele, koja iz godine u godinu, bez obzira na sezonu, bira „Olimp“ za svoje odredište, samo su neke od crtica koje bi za ovaj put izdvojili.
            Ima hotela viših kategorija, sa ambicioznijim projektima i sadržajima, ali uživanje u do savršenosti „doteranoj“ ponudi predusetljivog menadžmenta i osoblja, prisutnih od starta rada hotela, doprineli su poznatom osećaju povratka svojoj kući. Toplina, ljubaznost, briga o svojim gostima kvalitet je koji se gradi godinama. Nije ga lako ni održati, ali ovde se ne postavlja takvo pitanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com