Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Ulica zanatskog piva, novi brend Velikogospojinskih dana

Ulica zanatskog piva, novi brend Velikogospojinskih dana

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

            Dobar osećaj za novine, organizatora Velikogospojinskih dana, Opštine i TOO Novi Bečej, na ovu manifestaciju je pre tri godine doveo prve proizvođače kraft piva u Srbiji. Odlično organizovana manifestacija praćena intenzivnim marketingom, za samo tri godine postavila je visoke standarde organizacije sličnih događaja.

            PR Agencije BIN MARKETING, gospodin Dragan Vukotić, koji stoji iza ove priče, priznaje da je ovakva zamisao bila od početka, ali je trebalo pune tri godine da se ideja i realizuje, za šta su postojali objektivni razlozi.
            - Prve godine okupili smo šest izlagača, sledeće deset. Ove godine tržište kraft piva se u Srbiji prilično razvilo, pa se pozivu odazvalo 20 zanatskih pivara koji su reprezentovali 80 vrsta svojih brendova. Ono što je sigurno je da je Ulica zanatskog piva pokazala nešto drugačiji pristup manifestaciji, da ima svoju publiku i svoje poštovaoce, koji umesto velikih, komercijalnih koncerata biraju skrovitija mesta uz neafirmisane bendove.
             Kraft pivo je još 70-tih godina prošlog veka u SAD pokrenulo pravu malu revoluciju i kombinacijom isključivo prirodnih sastojaka dalo pivarima mogućnost ispoljavanja kreativnosti bez granica. Posle SAD i pivari iz Engleske, Škotske, Nemačke, Češke, počeli su da stvaraju čitavu lepezu iznijansiranih ukusa i sastava ovog sve popularnijeg pića.
            - Mi se nadamo da će zanatsko pivarstvo slediti put vinara koji su brzo učili i relativno brzo ušli u turističku ponudu. Vrlo lako može da se desi i sa pivom - kaže gospodin Vukotić.
            Po njegovom mišljenju prisustvo proizvođača na raznim manifestacijama je nužnost i potreba, a ne hir i želja za zabavom. Po njemu, to je najefikasniji vid marketinga, ispitivanja tržišta i upoznavanja sa potencijalnim konzumentima njihovih proizvoda.
            Ulica zanatskog piva na Velikogospojinskim danima je pilot projekat koji je zaživeo u punom kapacitetu.
            - Možemo da budemo zadovoljni ne samo organizacijom ulice, već i onim što je grad Novi Bečej, kao grad domaćin, ponudio pivarima, obezbedivši im smeštaj, da probaju lokalnu hranu i kupanje u Tisi i mislim da neće biti problem da i sledeće godine dođu – smatra gospodin Vukotić.
            I na kraju jedan kuriozitet: Ulica zanatskog piva otvorila je XXVI Velikogospojinske dane u Novom Bečeju i trajala jedan dan duže od matične manifestacije. Za četiri dana održano je devet koncerata i osam DJ nastupa. Svakodnevno su organizovane razne animacije za publiku, kao što je takmičenje u brzom ispijanju piva za muškarce i dame, a u subotu je organizovano turnir u obaranju ruke. Koliko je ovaj sport popularan, govori prisustvo predstavnika Saveza Srbije za obaranje ruke i broj od preko 100 takmičara. Ideja za ovo atraktivno takmičenje došla je kao asocijacija na važnu ulogu ruke, kako u držanju krigle, tako i u njenom obaranju.
            Ovim svojim izdanjem Ulica zanatskog piva upisala se kao značajna podmanifestacija i dala novi pečat Velikogospojinskim danima. Osim novog sadržaja, novog vida organizacije, atmosfera Ulice zanatskih piva privuka je mlađe, urbane ljude, koji vole nešto žešči zvuk i opuštanje uz hladno pivo po njihovom ukusu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com