Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE DANI VOJVODINE U TREBINJU

DANI VOJVODINE U TREBINJU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

            Aktivna promocija turističke ponude AP Vojvodine nastavlja se i u narednom periodu. Dani Vojvodine, kao manifestacija koja je do sada pokazala evidentne rezultate, biće održani u Trebinju, u periodu od 13-15.09.2019. godine. Na Danima  Vojvodine u Trebinju, koje organizuje Turistička organizacija Vojvodine, predstaviće se mnogobrojne turističke organizacije gradova i opština Vojvodine, kao i značajni privredni subjekti sa teritorije Vojvodine.

            Posetiocima manifestacije biće predstavljena celokupna turistička ponuda AP Vojvodine, a imaće priliku da se upoznaju sa raznolikom gastronomijom Vojvodine i domaćom radinošću uz degustaciju odabranih vrsta vina.
            Cilj manifestacije je da animira još veći broj potencijalnih posetilaca iz BiH, s obzirom da su se posetioci iz BiH u 2018. godini nalazili na drugom mestu po broju dolazaka u Vojvodinu.
            Vojvodina kao regija u kojoj su zastupljeni mnogobrojni vidovi turizma pruža mogućnost da zadovolji i najrazličitija interesovanja posetilaca. Širok spektar aktivnosti koje Vojvodina može da ponudi tokom cele godine biće prezentovan posetiocima ovog događaja.
            Letnju sezonu u Vojvodini obeležili su veliki muzički festivali i brojni programi posvećeni rekreaciji i uživanju na rekama i jezerima. Tokom septembra očekuje se veliki broj kulturnih manifestacija naročito tokom Dana evropske baštine: pozorišni festivali u Bačkom Petrovcu i Jaši Tomiću; filmski festivali u Pančevu, Subotici (posvećen horor filmovima) i Inđiji (posvećen dokumentarnim filmovima) i dr.
            Septembar je mesec berbi grožđa i proizvodnje vina. Tokom meseca očekuju se festivali, berbe, maratoni u Karlovcima, Karađorđevu, Banoštoru, Subotici, Horgošu, Sonti, Deliblatu, Vršcu, Riđici i mnogim drugim mestima.
            Kako je Vojovdina poznata po gastronomiji, ljubitelje dobre i ukusne hrane očekuju testenijada i valjušci u Titelu, priprema sremskog bećarca u Dobrincima, pitijada u Novim Kozarcima i štrudlijade u Novom Sadu, Srpskoj Crnji i Dolovu. Ukusi Vojvodine i Food planet održaće se u Novom Sadu, a Dani ludaje u Kikindi. Krajem septembra organizuje se Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi.
            Inače, tokom prethodnih 6 meseci koliko je otvoren Info centar TO Vojvodine, ovde su održane mnogobrojne konferencije za medije, kako lokalnih turističkih organizacija, tako i vojvođanskih privrednika, a dobra vest je da se  broj posetilaca se iz meseca u mesec povećava. Najveća je posećenost od strane domaćih turista, a od stranih iz Nemačke, zatim slede Kina, Ruska Federacija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Turska, Hrvatska, Francuska, Holandija, BiH …. Značajan je i broj poseta turista iz dalekih vanevropskih zemalja kao što su Novi Zeland, Argentina, Indija, Australija, Filipini, Gana, SAD….
            Posetioci Info centra pokazuju najviše interesovanja za salaše Vojvodine, biciklističke rute, aktivni odmor i vinarije. Osim Novog Sada, najčešće se opredeljuju da posete Vršac, Suboticu, Sombor. Poseban utisak na posetioce ostavljaju gastronomski vojvođanski specijaliteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com