Fri06052020

Poslednja izmena:10:20:30 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Naučno-popularni forum ScienceGram - Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta

Naučno-popularni forum ScienceGram - Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Prvi Naučno-popularni forum „ScienceGram“ za studente Univerziteta u Novom Sadu, održaće se na Zlatiboru u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ od 29. oktobra do 1. novembra 2019. godine u organizaciji Saveza studenata prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Prijave traju do 06. oktobra 2019. godine. Svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona: +381 63 7891 609 ili putem mejla Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Predavači na forumu su :
            - prof. dr Borko Matijević i docent dr Mirjana Radanović sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na Prirodno-matematičkom fakulteta Univerziteta u Novom Sadu;
            - dr Stevan Armaković sa Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu;
            - dr Anđelka Isaković, asistent na Institutu za medicinsku i kliničku biohemiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu;
            - Nevena Vukojičić, rukovodilac programa biologije u Istraživačkoj stanici Petnica;
            - Nikola Komšić, savetnik za inovacije u Službi za inovacije Privredne komore Srbije;
- dr Milan Ćulić, direktor Centra za istraživanje i studija turizma;
            - predstavnici Studentske Konferencije Univerziteta Srbije (SKONUS) i Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu;
            - Stefan Hačko, asistent na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.
            Naučno - popularni forum “ScienceGram” je omladinski forum, namenjen studentima Univerziteta u Novom Sadu u cilju podizanja nivoa informisanosti  i znanja o pisanju naučno-istraživačkih radova, koji predstavljaju osnovu kako akademske zajednice, tako i inovacija i privrede. Cilj Foruma je popularizacija nauke, kroz niz predavanja za širu grupu studenata različitih smerova, uz akcenat na približavanje nauke, kao karike bez koje nema napretka ni u jednoj oblasti, ali i značaja samog naučno-istraživačkog rada. Na Forumu želimo da kroz primere dobre prakse i povezanost sa inovacijama, institucijama i privredom, studentima pokažemo da je nauka osnova ravoja, saradnje, akademske, ali i šire zajednice.
            Iznos kotizacije je 6990 dinara za studente na budžetu i 8990 dinara za samofinansirajuće studente. Moguće plaćanje u dve rate.
            Forum su podržali: Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu,  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centar za istraživanje i studije turizma, Studentska Konferencija Univerziteta Srbije - SKONUS i  Studentski parlament Prirodno- matematičkog fakulteta.
            Za više infomacija: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na broj telefona 063/566-763.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar