Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Spremni na I-generaciju u organizaciji novosadskog PMF-a

Spremni na I-generaciju u organizaciji novosadskog PMF-a

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu je međunarodna konferencija o istraživanju fenomena turizma, slobodnog vremena, hotelijerstva, lovnog turizma, gastronomije i multidisciplinarnih oblasti kao što su događaji, kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije i slično.

            Ove godine radni naziv konferencije je bio „Get Ready for iGeneration” jer statistika kaže da će do 2020. godine mladi činiti oko 40% svih potrošača sa raspoloživim dohotkom za putovanja. Iako se najbolje mogu opisati kao sofisticirani, mladi putuju kroz otvoreniju perspektivu i spremni su da probaju što više različitih proizvoda i usluga sa mnogih turističkih destinacija širom sveta.
            Osamnaesta po redu CTTH konferencija koja se tradicionalno organizuje od 1997. u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, održana je 12. septembra 2019. u velikoj sali Rektorata. Na konferenciji su se obratili  ispred resornog Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, gospođa Snežana Kusovac i Pokrajinski sekretar za obrazovanje i nauku, prof. dr Zoran Milošević. Konferenciju su otvorili dekanica Prirodno-matematičkog fakulteta prof.dr Milica Pavkov Hrvojević i direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo prof.dr Lazar Lazić. Događaj su podržali Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Grada Novog Sada. 
            I-generacija ima priliku da se dobro poveže, jer informacije kojima imaju pristup skoro su neograničene. Sve se filtrira: „šta je u trendu“, „šta je vruće“ kako bi mladi mogli da biraju na šta će potrošiti svoje vreme. Iz marketinške perspektive to znači brzo privlačenje pažnje, a zatim i pružanje detaljnijih informacija.
            Ove godine bilo je prisutno preko 150 učesnika iz oko 50 različitih naučno-istraživačkih organizacija, a od toga 37 njih iz inostranstva. Tokom konferecnije održani su radni sastanci konzorcijuma za međunarodne projekte CulturWB i WaterTour. Pored profesora Uglješe Stankova i Igora Stamenkovića sa PMF-a u plenarnom delu govorili su:
1. Berenice Pendzialek, Kineski Savetnik za i inostrani turizam i digitalni marketing, Kina, Naslov predavanja:  Current development of China's outbound tourism - Challenges and Opportunities for the Western Balkan destinations;
2. Robin Villarreal, Ambasador Instituta za kulinarsku umetnost i šef strateških kulinarskih projekata, Varna, Bugarska, Naslov predavanja:  Be a realist, always and verify;
3. Maja Turnšek, Docent i prodekan za istraživanje, Univerzitet u Mariboru, Fakultet za turizam, Slovenija, Naslov predavanja:  New Boss in Town: Algorithmic Management of Travel Related Platform Work.
            Drugog dana konferencije, organizovana je ekskurzija za sve učesnike. Tom prilikom su učesnici posetili adrenalin park kod etno kpmpleksa Vrdnička kula, vinariju Deurić I restoran Atos Koruška u Banoštoru.

Više informacija možete saznati na sledećem linku: http://www.dgt.uns.ac.rs/ctth/2019/index.php

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com